Skoda ще ускори пускането на три електрически автомобила. Те ще

...
Skoda ще ускори пускането на три електрически автомобила. Те ще
Коментари Харесай

Skoda ускорява пускането на три нови електрически автомобила

Skoda ще форсира стартирането на три електрически автомобила. Те ще бъдат бюджетен градски автомобил и два нови електрически кросоувъра.

Чешкият авто производител Skoda разгласи проектите си да обнови гамата си с три електрически транспортни средства. За това написа Automotive News Europe, базирайки се на ръководителя на компанията Клаус Селмер. Главният изпълнителен шеф удостовери, че до 2026 година Skoda ще пусне седемместен SUV, стилен кросоувър и бюджетен градски автомобил на цена под 25 000 евро.
 Skoda показа кросоувъра Enyaq Coupe iV (Видео)
Skoda показа кросоувъра Enyaq Coupe iV (Видео)

Моделът дава обещание самостоятелен пробег до 545 километра

" До 2026 година ще представим още три електрически модела, и още повече следва. Това е по-рано, в сравнение с обявихме преди ", цитират медиите топ мениджъра медиите, като сподели, че стартирането на нови електрически транспортни средства в началото е било планувано за 2030 година.

Ръководителят на марката също по този начин сподели, че по-голямата част от инвестицията (повече от 5 милиарда евро) ще отиде за създаването на " зелени " коли. Компанията обаче не възнамерява да се откаже от производството на бензинови коли. Селмер означи, че макар обстоятелството, че Западът минава към електрически централи, моторите с вътрешно горене към момента са известни и ефикасни. Skoda ги вижда като източник на финансиране за трансформационни процеси.
 Снимка 597681
Източник:

В момента Skoda Enyaq е единственият напълно електрически модел на чешкия производител. Автомобилът е съединен на същата платформа като кросоувъра Volkswagen ID4, напомня Аutonews.

Единият от новите електрически модели на Skoda може да бъде кросоувърът Vision 7S, който беше показан през август. Това е огромна седемместна кола, която се задвижва от два самостоятелни електрически мотора. Производителят достави Vision 7S с батерия, чиято мощ е задоволителна за 600 км без презареждане.

Информацията за другите два модела към момента е нищожна. Известно е, че градската кола коства под 25 000 евро и се чака да се споделя Elroq. Той ще се създава в Испания дружно с VW ID2 и Cupra Raval.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР