SKODA AUTO обяви, че компанията се намира в процес на изпитания

...
SKODA AUTO обяви, че компанията се намира в
процес на изпитания
Коментари Харесай

SKODA използва изкуствен интелект за диагностика в сервизите си

SKODA AUTO разгласи, че компанията се намира в процес на тествания на нова система с изкуствен разсъдък, която е в състояние да диатностицира постъпили в сервизните центрове на марката коли.

Иновативната технология, наречена Sound Analyser, съставлява приложение за мобилен телефон и дава обещание бърза и сигурна първична оценка на нужда от допълнително сервизна интервенция при оценката на общото техническо състояние на автомобила.

Приложението Sound Analyser на SKODA записва звуците от работата на автомобила, след което изкуствен интелект ги съпоставя и анализира въз основата на предварително замерен аналог. При отклонения, системата е в положение за определи източника на нетипичния тон и съответно проблем, и да предложи вероятни решения за отстраняването на неизправността, като по този метод може да бъде постигнато действително понижаване на времето, което транспортното средство би престояло в сервиза.

Sound Analyser е в положение да разпознава потенциални неизправности, с акуратност от над 90%, в 10 области, включително по системата за ръководство, климатичната инсталация, съединителя и други, а от SKODA обещават в допълнение разширение на функционалността на приложението.

В момента SKODA организира тествания на Sound Analyser в сервизните си центрове в 14 държави, включително в Германия, Русия, Австрия и Франция.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР