Сключването на голяма сделка или завършването на важен проект може

...
Сключването на голяма сделка или завършването на важен проект може
Коментари Харесай

7 начина да намалите ежедневния стрес на работното място

Сключването на огромна договорка или завършването на значим план може да трансформира най-обикновения ден в специфичен. За страдание, тези триумфи носят със себе си и някои не дребни отрицателни последици, които не би трябвало да бъдат подценявани. Проблемите на работното място, като несъразмерното натоварване, напрежението и прегарянето, могат да окажат продължително отрицателно въздействие върху вашето психическо и физическо здраве.

За благополучие, тези проблеми могат да бъдат овладени и сложени под надзор, а в случай че имате шанс и изцяло отстранени, с няколко дребни и не толкоз дребни промени във вашето всекидневие. Ето и 7 от тях:

1. Дайте си малко повече време заран

Многобройни научни проучвания демонстрират, че по-ранното пробуждане може да ви помогне да се чувствате по-свежи и отпочинали при започване на деня и да избегнете напрежението, породен от възприятието, че закъснявате за работа, още със ставането от леглото. Много от най-успешните предприемачи на нашето съвремие, като изпълнителният шеф на Apple Тим Кук и създателят на Virgin Ричард Брансън за споделили, че стават за работа преди 6, а в някои случаи и преди 5 часа сутринта.

2. Опитайте да гледате на нещата от позитивната страна

Напълно естествено е да изпитвате по-малко напрежение и стрес, когато пробвате да гледате на нещата през положителна призма. Това също по този начин ще ви помогне да се справяте по-добре с множеството възходи и падения, присъщи за всеки бизнес. Освен това, позитивизмът е инфектиран, което значи, че вашите сътрудници и близки също ще бъдат повлияни от него и ще имат един по-лек и прелестен ден.

3. Превърнете здравословното хранене в приоритет

Избягвайте да се храните с джънк фууд за закуска и обяд. Ако желаете да се чувствате по-добре и по-спокойни всеки ден, фокусирайте диетата си върху няколко суперхрани, измежду които авокадо, броколи, фасул, горски плодове, яйца, риба, мрачен шоколад, ядки, портокали, киноа, спанак, домати, сладки картофи, чай и йогурт.

4. Създайте лист със задания за деня

Списъкът със задания е безусловно наложителна част от програмата за понижаване на напрежението и възстановяване на продуктивността. Това не обаче не значи единствено да напишете на лист дилемите за деня, в ред на значителност, само че и да извършите по-трудната част - да се придържате към него всеки ден, без значение от събитията и обстановката, в която ще се озовете.

5. Правете чести почивки

Седенето пред бюро по през целия ден е причина за проблеми със здравето и нараснали равнища на стрес и тревога. Хората се нуждаят от интензивност и най-много от приток на О2 към мозъка, с цел да имат разполагаем 100% от своите благоприятни условия. В рамките на работния ден правете по няколко почивки, в които да се раздвижите за по 10 - 15 минути, с цел да стимулирате отделянето на ендорфин от тялото ви, които да облекчи напрежението.

6. Преосмислете метода, по който прекарвате свободното си време след работа

Вместо да се прибирате у дома и да сядате пред тв приемника, помислете дали може да извършите нещо занимателно, което да ви изкара от къщата. Организирайте си среща с ваш другар или отделете време за някакво ваше занимание. Важно в тази ситуация е да отклоните мозъка си от работата

7. Прекарайте повече време в природата

Когато се чувствате уплашени, една глътка пресен въздух навън може да направи чудеса за вашата кондицията и да ви даде нужните сили, с цел да продължите напред. Както споделя известният американски натуралист и публицист Джон Мюр: " Изкачвайте планините и използвайте техните положителни енергийни течения. Спокойствието и мирът в природата ще обхванат във вас по този начин както слънчевата светлина прониква в дърветата, и по този начин грижите ви ще окапят като есенни листа ".

Питър Икономи , създател на бестселъра „ Managing for Dummies, The Management Bible, Leading Through Uncertainty “, за inc.com
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР