Складовите наличности на горива са напълно достатъчни. Според нас трябва

...
Складовите наличности на горива са напълно достатъчни. Според нас трябва
Коментари Харесай

Андрей Делчев разкри очаква ли се скок на цените на горивата у нас

„ Складовите наличия на горива са изцяло задоволителни. Според нас би трябвало да се направи това, което сподели и през вчерашния ден министърът на стопанската система Емил Караниколов – да се изследва пазарът, тъй като има надалеч по-ефективни ограничения да се основават държавни хранилища. Това сподели в утринния блок на бТВ Андрей Делчев, изпълнителният шеф на газовата и петролна асоциация, заяви вести.бг.

На въпрос, в случай че има повече хранилища, ще намалеят ли цените на горивата, Делчев отговори, че това няма по какъв начин да стане. „ Влияе цената на суровия нефт и поради нея цените вървят нагоре и надолу “, подсети той.

Една инвестиция в подобен склад е голяма - от порядъка на десетки милиони за един склад. В него може да се съхранява сред 5 0000 тона и над 100 000 тона, изясни Атанас Делчев.

По-евтината мярка, по думите му, е да се отвори опцията компаниите да съхраняват запасите си в друга страна. Законът разрешава това да става в други страни от Европейски Съюз, разясни изпълнителният шеф на газовата и петролна асоциация.

Относно дали се чака повишение на цената на горивата у нас, Андрей Делчев отговори, че кардинално няма такова очакване, а през лятото може да има скок от единствено 1- 2 стотинки.

 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
НАПИШИ КОМЕНТАР