Ски сезонът в големите зимни курорти ще бъде открит на15

...
Ски сезонът в големите зимни курорти ще бъде открит на15
Коментари Харесай

Откриват ски сезона в големите зимни курорти

Ски сезонът в огромните зимни курорти ще бъде открит на 15 и 16 декември.

Официалното откриване на сезона в Пампорово е планувано за 15 декември, оповестяват от „ Пампорово ски “ на своя уеб страница. В деня на откриването въжен превоз картите ще са на промоционална цена.

От „ Пампорово ски “ показват, че на връх " Снежанка ", както и на Студенец към този момент има снежна завивка. Предстои да бъде пуснат в приложимост нов шестседалков въжен превоз, както и обновената южна ски зона.

Очаква се построяването на детския ски парк на ски център Малина. „ Пампорово “ АД е вложило и в доставката на спомагателни 1 2 оръдия за неестествен сняг п о пистата към Смолянски езера, оповестиха през октомври от сдружението.

" Зимният сезон в  курортен комплекс „ Боровец “  ще стартира публично на 15 декември. От курорта са подготвени за сезона, като главен приоритет в подготовката са пистите ", сподели преди дни Мария Шейнова, маркетинг управител „ Бороспорт “.

Тя уточни, че всяка година уголемяват системата си за неестествен сняг, като в ски център „ Ситняково “ са добавени огромен брой нови стационарни и преносими оръдия от последно потомство.

Началото на новия зимен туристически сезон в Банско ще е на 16 декември, оповестиха от Община Банско. Откриването ще е съпроводено с празнична стратегия, която ще стартира в 9:30 часа на Бъндеришка поляна с игри и концерт, а по писта „ Томба “ ще се спуснат със ски спортисти от Банско.

Втората част на програмата ще бъде на централния градски площад от 17:30 часа с кулинарно показване и дегустация на обичайни ястия. Официалното разкриване на Ски сезон 2023-2024 ще бъде от 18:00 ч. На площада ще са специфичните посетители на тържеството - Дебора Компаньони и Марк Жирардели.

На формалния уебсайт на " Юлен " АД е посочено, че през лятото на тази година концесионерът е направил инвестиция, с цел да усъвършенства инсталацията за софтуерен сняг по дължината на целия ски път.

Към момента към момента няма съответна дата за разкриване на ски сезона на Витоша, оповестиха от „ Витоша ски “. Сезонът ще бъде открит незабавно щом изискванията го разрешат. „ За страдание заради законови ограничавания, столичната ски зона не разполага с съвременна апаратура за производството на механически сняг, няма езеро за доставяне на системата с нужното количество и дебит вода, което в допълнение затруднява и забавя ранното пускане на сезона.

Има удобна прогноза за нови снеговалежи и студено време в края на седмицата , което се надяваме да разреши най-малко поетапното стартиране на зоната “, допълниха от „ Витоша ски “ и показаха, че за настояща информация софиянци могат да наблюдават -  и профилите в обществените мрежи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР