Скептицизмът се породи още с обявяването на новината, че Бандата

...
Скептицизмът се породи още с обявяването на новината, че Бандата
Коментари Харесай

Бандитките на Оушън в капана на римейка

Скептицизмът се породи още с оповестяването на новината, че Бандата на Оушън ще се снабди с женски римейк, поради цялостния неуспех на Ловци на духове отпреди няколко години. Звездният каст, в който попадат имена като Сандра Бълок, Кейт Бланшет, Сара Полсън, Риана, Ан Хатауей и доста други, въпреки всичко ни даде дребна вяра, че новото заглавие няма да попадне в клопката на самоцелното експлоатиране на ленти от предишното за повече облаги.

Холивуд като че ли не се научи, че когато заместиш мъжете с дами в паметни филми, убиваш 50% от чара на продукцията. И то не тъй като дамите са по-лоши артисти от сътрудниците си. А тъй като функциите не са писани за тях, не им подхождат, а резултатът постоянно е разочароващ.

Да се фокусираме върху Бандитките на Оушън, чиято премиера за България е заложена за идващия петък. Бълок се оправя чудесно с ролята си на Деби Оушън – сестрата на Дани (Джордж Клуни), която събира група престъпнички за идея с загадъчен темперамент. Проблемът на лентата, в действителност, надалеч не е в актьорския състав, който освен съумява да запълни дупки в сюжета, само че и да ни накара да се разсеем от обстоятелството, че следващата ни обичана история е потопена в ужаса на римейка. Да, ще се смеете, когато видите лентата в киносалона.

Къде поради хумора, къде поради сценарните гафове.

Като, да вземем за пример, решението на една от бандитките на Оушън да се причисли към незаконната група заради простата причина, че желае да се социализира с други дами. Или обяснението, че Деби възнамерява прословутия грабеж години преди да излезе от пандиза.

Липса на истинска мисъл, само че за сметка на това ослепителен каст – това е в обобщение Бандитките на Оушън. Филмът, несъмнено, е поклон и към придвижванията MeToo и Time`s Up, като всяко мъжко наличие на екрана извършва по-скоро функционалността на аксесоар. И въпреки в боксофиса сходен ход да е потвърдено сполучлив, то следващият филм от поточната линия оставя послевкус на овехтяла дъвка. При все, че филмът е дело на одобрен към този момент режисьор като Гари Рос (Игрите на глада), който е и съавтор на сюжета дружно с Оливия Милч.

Бандитките на Оушън заслужават вниманието ви, доколкото паралелът сред заглавието и истинската трилогия гъделичка любознанието на всеки самоуважаващ се киноман. Вземете си пуканки и се настройте за смях, само че се чувствайте предизвестени – филмът не е нищо по-различно от следващия римейк, действителен само поради концепцията да го има.

Източник: Монитор
Източник: slava.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР