Скептицизмът относно ваксините не е от днес. Той съществува от

...
Скептицизмът относно ваксините не е от днес. Той съществува от
Коментари Харесай

Д-р Калоян Чилингиров: Ваксините са единственият път към победа на вируса

Скептицизмът по отношение на имунизациите не е от през днешния ден. Той съществува през цялото време на тяхното използване. Ваксините постоянно са срещали отпор, макар че актуалното произвеждане на ваксини е извънредно усъвършенствано.
Това съобщи в предаването доктор Калоян Чилингиров от УНГ отделението на болница " Пирогов ", разяснявайки тематиката с имунизирането против. 
" Ваксините през днешния ден, за които приказваме (на Pfizer/BioNTech, Moderna и към момента неполучилата утвърждение от Европейската организация по медикаментите ваксина на AstraZeneca и Оксфордския университет - бел. ред.), се създават като идея от най-малко 20 години. Информационната РНК (иРНК) във имунизациите на Pfizer и Moderna е главният деен съставен елемент. Тя е доста нестабилна конструкция, която се предава в едно липидно балонче, което ѝ оказва помощ да влезе в човешката клетка и да си свърши работата. Тя носи информация за синтезата на така наречен spike протеин ", изясни доктор Чилингиров и добави: няма по какъв начин този код, носен от иРНК, да отиде в ядрото на клетката, тъй че да промени генетичната информация. " Ваксината дава обикновена команда на клетъчните органели, наречени рибозоми, да синтезират въпросния протеин ", обясни доктор Чилингиров.

" Вирусът е паразит, който идва в нашия организъм, съблича си обвивката, дава си нуклеиновата киселина на нашите кафези и ги манипулира. Тоест ние в този момент използваме хитростта на вируса, тъй че да може имунната ни система да построи антитела против самия вирус без той да е вкаран в нас действително. Това не е жива ваксина ", разяснява доктор Чилингиров, обяснявайки в детайли правилото на имунизациите на Pfizer/BioNTech и Moderna.
Специалистът уточни, че досега, защото самият механизъм, по който те действат, не допуска да доведат до огромни странични резултати.
По отношение на другата необятно обсъждана ваксина, тази на Оксфорд и AstraZeneca, за която се чака утвърждение на европейските здравни управляващи евентуално в края на януари, доктор Чилингиров разяснява, че тя съдържа ДНК. " Тази осведомителна верига е вградена в един аденовирус, който е аденовирус от маймуни. Тоест той влиза в нашите кафези, само че не може да се възпроизвежда. Това е един безопасен аденовирус и неговата функционалност е да бъде вектор - т.е. да транспортира тази ДНК, която се презаписва в РНК и дава същия резултат - spike протеин ", означи лекарят.
Д-р Чилингиров разяснява, че човек би трябвало да бъде осведомен с елементарни причини и съждения за какво би трябвало да бъде имунизиран. По думите на лекаря тайните теории и чесането на езици в обществените мрежи води само до амортизиране на сила, а не до решения на казуса с пандемията.

Какво е да си на първа линия в Коронавирус отделението на най-голямата незабавна болница у нас, " Пирогов " - целия диалог с доктор Калоян Чилингиров гледайте във видеото.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР