Скътано в Willamette National Forest в Орегон, езеро с води,

...
Скътано в Willamette National Forest в Орегон, езеро с води,
Коментари Харесай

Едно от най-красивите езера крие потънала гора под кристално чисти води

Скътано в Willamette National Forest в Орегон, езеро с води, чисти като плувен басейн, крие очарователни чудеса.

Клиър лейк се е образувало преди към 3000 години посредством потоци лава, които са се стичали от планината, създавайки натурален водоем, постепенно пълнещ се с вода.

Горите към езерото са потопени с течение на времето, като през днешния ден се намират на до 36 метра под водата.
View this post on Instagram
A post shared by Willamette Valley Life (@willamettevalleylife)

Благодарение на вулканичната активност, раздрусала в миналото региона, землището на езерото е покрито с вулканична кал, която е толкоз гъста, че наподобява като бял пясък.

Това, в композиция с корабокрушенията - някои от които датират от 20-те години на предишния век, основава чувството, че се гмуркате през подводен плаж.
View this post on Instagram
A post shared by Eden Brazill (@excavationsofeden)

Чистотата на езерото е резултат от топенето на снега и леда от върховете на близките планини и пречистване през 7000-годишната лава, постепенно преминаваща през подземни извори, преди да стигне до езерото.

„ За мен Клиър лейк има доста нравствен резултат върху хората... Когато стигнете до там, то наподобява магическо “, споделя Брайън Карол, шеф на Linn County Parks & Recreation, пред Travel + Leisure. "Имате всичко: планините са там, гората е там и има лава; има толкоз доста разнообразни аномалии в региона, тъй като сте заобиколени от целия този вулканичен терен. "

Докато водолазите идват тук поради очарователната подводна природа, водите могат да са много хладни при приблизително към 2.7 градуса по Целзий. За тези, които не желаят да студуват, регионът предлага и гребни лодки (20 $ на час или 45 $ за деня за огромна лодка, която побира до петима души, и 15 $ на час или 35 $ за деня за по-малка лодка за четирима).
View this post on Instagram
A post shared by Karl Z (@zartlerk)

Каяци ($15 на час или $30 за деня) също се оферират чартърен. Или можете да донесете собствен личен против такса от $5.

Можете също по този начин да тръгнете по туристическите пътеки, които ще ви преведат през зони от потоци лава, осеяни с вулканично стъкло и остарели гори, украсени с диви цветя от май до юни и покрити с кленове и море от цветове през октомври.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР