Скъпоценен и обичан“ син почина, след като погрешно му беше

...
Скъпоценен и обичан“ син почина, след като погрешно му беше
Коментари Харесай

Грешка в операцията на личния лекар доведе до фатална инжекция AstraZeneca Covid на здрав 28-годишен мъж

„ Скъпоценен и обичан “ наследник умря, откакто неправилно му беше дадена инжекция AstraZeneca Covid заради неточност преди съвсем 20 години, която по простъпка го класифицира като болестно тлъст.

Алекс Рийд, който беше на 28 години, умря от необичаен кръвен съсирек, породен от имунизацията.

Но следствие разбра, че той в никакъв случай не би получил имунизацията, само че за неточност в здравното му досие.

Обезумените му родители споделиха, че гибелта на техния „ благополучен, здрав, скъп и обичан “ наследник е „ неприемлива, неморална и фундаментално неправилна “ и упрекнаха AstraZeneca и държавното управление, че пренебрегват „ дребният брой “ хора, които са умряли или са били съществено наранени вследствие на кръвните съсиреци, с цел да може бързо да се популяризира имунизацията по време на пандемията.

Рийд, действен инспектор от Лийдс, беше извикан първоначално да получи първа доза от имунизацията на AstraZeneca, създадена взаимно с Оксфордския университет, защото локалният персонален доктор неправилно го е записал с показател на телесна маса 68.

Грешката в записа е направена, когато Алекс е бил 11, през 2004 година Височината му беше вярно записана като 1,45 метра (4 фута 9 инча), само че тежестта му беше неправилно записано като 22 стоуна (145 кг).

Съветниците предложиха опция на AstraZeneca

Той получи първата си доза на 21 март. По времето, когато трябваше да получи своята следваща доза на 18 май 2021 година, държавните съветници по имунизациите предложиха - повече от месец по-рано - реципиентите под 30 години да получават други възможности на AstraZeneca заради извънредно необичаен риск от формиране на кръвни съсиреци.

Но в тази ситуация на Рийд, защото той получи AstraZeneca като първата си инжекция, му беше дадена следваща доза от същата ваксина.

Той умря в общата болница в Лийдс на 29 юни 2021 година, шест седмици по-късно.

При следствие предходната седмица Оливър Лонгстаф, правосъдният доктор за Западен Йоркшир, сподели, че „ при салдото на вероятностите, в случай че не е получил Оксфорд Ваксинация на AstraZeneca, Алекс нямаше да почине, когато го направи. ”

Коронерът записа повода за гибелта като индуцирана от ваксина имунна тромботична тромбоцитопения (VITT), ново положение, обвързвано с имунизацията на AstraZeneca, за което се подозира, че причинявайки повече от 80 смъртни случая в Обединеното кралство и стотици по-сериозни увреждания.

Жертвите и техните фамилии възнамеряват да съдят AstraZeneca в поредност от правни искове, които може да са на стойност £80 милиона.

Родителите на Рийд в този момент споделиха на The Telegraph за двугодишната си борба за цялостно следствие на гибелта на сина им. Единственото им друго дете беше умряло от сърдечен арест, когато беше още младеж.

„ Нашият наследник беше целият ни свят “

„ Тази ужасна неточност лиши единствения ни останал наследник, който беше наш целия свят и беше всичко за нас, защото трагично загубихме и първия си наследник преди 14 години “, споделиха Халина и Антъни Рийд.

„ Той умря ненадейно от сърдечен арест, единствено на 19 години. Нашата процедура на общопрактикуващия доктор беше добре наясно с предходните ни трагични фамилни условия.

„ Тази неточност повлия както на нашето прочувствено, психическо, по този начин и на физическо здраве и ни остави в този момент без деца, без семейство и без предстоящ потенциал за мир или същинско благополучие. Това ни унищожи. “

В изказване господин и госпожа Рийд разкриха по какъв начин техният наследник е протестирал против ранното приемане на имунизацията, откакто „ попитал поканата му в телефонно позвъняване до кабинета му “.

Но практиката на персоналния доктор беше записала данните му неправилно.

Смъртта му, усложнена от тази неточност и редките странични резултати, свързани с имунизацията, се почувства „ като два пирона в нашия персонален ковчег “.

„ Той не трябваше да бъде поканен за имунизация “

Родителите му споделиха: „ Алекс беше поканен рано, с цел да му бъде имунизирана. Отне две години и пет месеца за цялостно следствие и определяне на повода и в този момент имаме ясни доказателства, че лекарят на Алекс… погрешно го е записал като тежък 22 стоуна.

„ Тази съдбовна неточност автоматизирано го сложи в категория 6: на възраст от 16 до 64 години и „ клинично уязвим “.

„ Той не трябваше да бъде поканен за имунизация, когато беше. Ако беше поканен за имунизация в по-късен, подобаващ миг, щеше да му бъде препоръчана опция на AstraZeneca… Ако казусът беше подобен, той щеше да е жив през днешния ден. “

Г-н и госпожа Рийд прибавиха: „ Смъртта на Алекс, дружно с доста случаи на тежко заболяване и неработоспособност, дължащи се на тази ваксина, е нещо, което към момента не е прието или обяснено от държавното управление или AstraZeneca. Не е последвало и опрощение.

„ Алекс не е статистика. Алекс беше целият ни свят и сегашното и бъдещето ни бяха унищожени. Алекс постъпи вярно, като си сложи имунизацията, когато му беше казано да го направи, и той би трябвало да бъде запомнен като воин и надлежно да бъде маркиран. Ние изцяло разбираме за какво беше нужна ваксина, защото толкоз доста хора умираха от Covid.

„ Това, което намираме за недопустимо, аморално и фундаментално неправилно, е методът, по който AstraZeneca и държавното управление избраха да пренебрегват дребния брой хора, които умираха или бяха съществено засегнати заради формиране на кръвни съсиреци след имунизацията. “

Те сложиха под подозрение решението на държавното управление да обезщети AstraZeneca и другите производители на ваксини против Covid-19 против правни дейности при положение на нежелани реакции – както VITT направи се оказа. Те са ядосани, че държавното управление отхвърли да се намеси и да предложи на фамилиите задоволителна отплата.

Схема за обезщетение „ не е подобаваща за задачата “

Правителствена скица – Схемата за заплащане на вреди от ваксини – е платила закрепена сума от £120 000 за опечалени фамилии и жертви със съществени увреждания в 148 случая. От тях минимум 144 бяха за убождането на AstraZeneca. Оцелелите жертви и скърбящите родственици считат, че схемата е „ несъответствуваща за задачата “.

„ Ние, дружно с други опечалени фамилии и ранените, се борим за правдивост и за самопризнание и самопризнание както от страна на държавното управление и AstraZeneca, че са настъпили смъртни случаи от ваксина, която бързо беше утвърдена и пусната в Обединеното кралство “, споделиха господин и госпожа Рийд в изказването си, добавяйки: „ Някои европейски страни ограничиха [ваксината на AstraZeneca] до избрани възрастови групи, а някои страни даже стопираха да употребяват изцяло. “

Родителите на Алекс Рийд показаха загрижеността си, че „ младежи в разцвета на живота си “, като техния наследник, са били подложени на „ извънреден и несъразмерен напън “ да имат Covid имунизация

„ Той постъпи вярно, като се опита да отбрани себе си, както и фамилията си, като получи имунизацията, когато му беше казано да го направи “, споделиха господин и госпожа Рийд.

„ И въпреки всичко гибелта му, не от Covid, а от ваксина, към момента не е приета и е повлияла на останалата част от живота ни.

„ Няма задоволително информация за доста съществени опасности “

„ Изглежда, че държавното управление беше готово да одобри този дребен брой смъртни случаи и съществени пострадвания, защото искаше да се преглежда като международен водач в производството на ваксини.

„ Всъщност нямаше задоволително информация за доста сериозните опасности. По време на гибелта му не получихме никаква прочувствена, психическа или финансова поддръжка. “

Те сложиха под въпрос скоростта на разпространяване. Официалните данни след това демонстрират, че доста рядкото положение - кръвни съсиреци, зараждащи при ниски тромбоцити в кръвта - се среща при към 1 на 50 000 души под 50-годишна възраст.

„ Когато тази ваксина беше публикувана, наподобява, че скоростта сигурността беше по-важна за това държавно управление. Безопасността, ефикасността и нежеланите реакции бяха последни в дневния ред, ” споделиха господин и госпожа Рийд.

Рут Бънди, юристът на двойката, сподели: „ Заключенията на правосъдния доктор са приветствани с признателност, само че това беше дълго и агонизиращо очакване да му бъде предадена точната информация от интервенцията на Алекс и от NHS England. “

Г-н Лонгстаф, правосъдният доктор, сподели в записа на описа си: „ Причината за гибелта му е открита след гибелта беше обвързвано с това, че е получил имунизация против Covid-19 Oxford AstraZeneca.

„ Той [Алекс] беше поканен да получи имунизацията си по-рано, в сравнение с възрастта му би му разрешила да го направи. Това беше по този начин, тъй като погрешно записан ИТМ от 68,97 на 6 април 2004 година го класифицира като болестно тлъст за задачите на идентифицирането на уязвими хора, които би трябвало да бъдат поканени да получат своите имунизации рано. “

Коронерът продължи: „ Ако не беше поканен да получи имунизацията си по-рано, Алекс нямаше да получи първата си имунизация преди 7 април 2021 година, когато беше даден формален съвет, че лицата на възраст под 30 години (както беше Алекс) не би трябвало да получават имунизацията Oxford AstraZeneca като първа имунизация.

„ В случая, откакто е получил първата си имунизация на 21 март 2021 година, Алекс получи втората си ваксина на 18 май 2021 година

„ Според салдото на вероятностите, в случай че не беше получи имунизацията Oxford AstraZeneca, Алекс нямаше да почине, когато го направи. “

„ Безопасността на пациентите е нашият най-голям приоритет “

AstraZeneca сподели в изказване: „ Безопасността на пациентите е най-важният ни приоритет предпочитаните и регулаторните органи имат ясни и строги стандарти, с цел да подсигуряват безвредната приложимост на всички медикаменти, в това число ваксини. Нашето състрадание е към всеки, който е изгубил близки или е съобщил за здравословни проблеми.

„ От набор от доказателства в клинични изпитвания и данни от действителния свят, Vaxzevria непрестанно демонстрира, че има допустим профил на сигурност и регулаторите по целия свят поредно декларират, че изгодите от имунизацията надвишават рисковете от извънредно редки евентуални странични резултати.

„ Регулаторният орган за медикаменти и здравни артикули даде цялостно утвърждение за стартиране на пазара на Vaxzevria за Обединеното кралство въз основа на сигурността профила и ефикасността на имунизацията. “

Сър Паскал Сорио, основен изпълнителен шеф на AstraZeneca, сподели предходната седмица след поредност от репортажи на Telegraph: „ Когато някой страда от странични резултати, това ме натъжава и аз бих желал да изразя съчувствието си. “

Говорител на Министерството на здравеопазването и обществените грижи сподели: „ По време на пандемията държавното управление действаше, с цел да избави животи и занаят, да предотврати претоварването на NHS и да обезпечи водеща в света въвеждането на ваксина, която отбрани милиони животи в цялата нация.

„ Винаги сме казвали, че има поучения, които могат да се научат от пандемията, и сме решени да се поучим от констатациите на следствието на Covid-19, които ще изиграят основна роля роля в информирането за планирането и подготовката на държавното управление за бъдещето.

„ Ние ще разгледаме напълно всички рекомендации, отправени към отдела. “

Семействата, завеждащи правосъдни каузи против AstraZeneca, започнаха набиране на средства акция за подкрепяне на заплащането на правосъдния спор, която можете да намерите на: https://www.crowdjustice.com/case/vaccine-injured-and-bereaved/

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР