Скъпият ток засегна домакинствата, но и редица общини у нас.

...
Скъпият ток засегна домакинствата, но и редица общини у нас.
Коментари Харесай

Иван Хиновски: Скъпият ток засегна домакинствата, но и редица общини у нас

Скъпият ток засегна семействата, само че и редица общини у нас. В някои села и градове към този момент вкарват режим на уличното осветяване. Според енергийния специалист Иван Хиновски има стъпки, които могат да се създадат против това, само че значително те са в спор с европейските правила. Обсъждали сме сред специалисти разновидността да се разшири контролираният пазар - с лечебни заведения, общини, градски превоз. Трябва с аргументирана молба-обосновка до Европейска комисия да се каже, че те са пред банкрут, разяснява Хиновски.



Досега никоя друга европейска страна не е направила това. Въпреки че чака отрицателен отговор при такава молба, той въпреки всичко счита, че би трябвало да се опита.

В сегашната рецесия доста страни са на ръба. Това е антипазарна политика, само че има изключителни условия, разяснява Хиновски.

Той разяснява, че сега България и Унгария са единствените страни с контролирани пазари. Знаете ли какъв късмет имаме с това, че забавихме промяната? Трябваше от 2022 година да имаме освободен пазар, т.е. и бита да заплаща такива сметки, разяснява Хиновски. Той посъветва държавното управление да се опита да разшири контролирания пазар с обществени клиенти.

Според Хиновски няма заплаха Русия да ни спре доставките на газ поради напрежението към Украйна. Каква логичност има един продавач да спре да си продава стоката, разяснява Хиновски. Той изрази разбиране, че газът няма да бъде спрян.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР