Скъпи приятелю-антиваксър, като изключим, че не е тактично и никак

...
Скъпи приятелю-антиваксър, като изключим, че не е тактично и никак
Коментари Харесай

Скъпи приятелю-антиваксър, вероятно си пропуснал уроците по биология |

Скъпи приятелю-антиваксър,

като изключим, че не е тактично и по никакъв начин не е приятелско да ми пращащ материали на тематика “как имунизираните си инжектирали генетична отрова ” и по какъв начин “ще умрат в най-скоро време ”, бих желала, защото евентуално си пропуснал уроците по биология (а е изцяло допустимо биологията да не ти е била забавна, тъй като не си я разбирал - това не е подигравка, може да не си имал положителни учители) да ти споделя следното:

• В иРНК ваксини (на Модерна и Пфайзер) има единствено елементи от осведомителна РНК, която кодира синтеза на спайк-протеина. Това " малко парче " РНК не може да се репликира.

• За разлика от горното, когато се заразиш с COVID-19, ти “получаваш ” целия вирус, с целия му генетичен материал, който навлиза в клетките ти и стартира да се репликира. Заразяването с COVID-19 е доста по-опасно, в сравнение с да получиш едно “парче от мъртъв протеин ” . Естественият контакт с ковид може непосредствено да повреди твоите кафези и да аргументи инфектиране заради реакция на твоята имунна система, което може да аргументи увреждания на цялото тяло.

иРНК имунизациите са по-безопасни от създадените по обичайни способи ваксини , с които всички ние сме имунизирани.

• Технологията на иРНК-ваксини не е нова. Тези способи на произвеждане на ваксини се ползват още от 90-те години на предишния век – за лекуване на рак например Към момента има клинични изпитвания за такива ваксини за Zika, бяс и цитомегаловирус (CMV). Помисли за производството на иРНК ваксини като един тип печатница – технологията е да направиш машините и мастилото, както и буквите – а по-късно “печаташ разнообразни книги ” – т.е. ваксини против разнообразни болести.

• Макар очевидно да си не запомнил и уроците по имунология, бих желала да ти припомня, че животът на РНК е къс и еднопосочен – от РНК не може да се направи ДНК, от ДНК може да се направи РНК.

П.С.

Умолявам те, приятелю, не пиши под поста ми, той е единствено информация, а не за започване на спор. Нямам желание да диспутирам и потвърждавам правотата си. Горното са общоизвестни обстоятелства и научни истини. А другояче всеки има право да има вяра, в каквото изиска...

Моля, по този начин както аз не ти изпращам материали, че има огромен % възможност да умреш или да се усложниш, в случай че не се ваксинираш, да ми отвърнеш със същото почитание и да не ми изпращащ “информация ” за това каква “отрова циркулира в кръвта на имунизираните ”.

Това, че си с юридическо или здравно обучение. единствено го прави още по-тъжно... Различното ни отношение към имунизациите не би следвало да се отрази на естественото ни другарство. Различното отношение към имунизациите значи, че по друг метод четем и разчитаме научна информация, че използваме разнообразни източници на информация и че имаме друго равнище на доверие към науката и фармацевтичната промишленост. Нищо повече...

Няма да влизам в разногласия, тъй като имам вяра в науката. А тя споделя, че в случай че ти си преднамерен в нещо, даже излагането на справедливи и разумни обстоятелства няма да ти промени мнението. А времето и на двама ни е скъпо, нали... Нека не спорим...

Можем да използваме това време за нещо доста по-приятно и потребно. Само желая да ти кажа, че уеб страниците с дезинформационни материали, от които ми препращаш линкове, с цел да се “информирам ” по какъв начин ще умра и ДНК-то ми ще бъде променено след имунизирането,  са спечелили за основателите си повече от 250 милиона щатски $ единствено за първите 6 месеца на 2020 година. Моля те, не ми изпращай линкове към тях. Аз не желая да съм част от тази облага...



Заб.: Препечатваме текста с позволението на създателя - проф. Асена Стоименова-Сербезова.

Проф. Сербезова, дф се дипломира от Фармацевтичния факултет на МУ София през 1996 година и пази дисертация в региона на обществената медицина и организация на опазването на здравето и фармацията през 2007 година Магистър по здравен мениджмънт и публично здраве от Факултета по публично здраве, МУ София и магистър по здравна политика и фармакоикономика от Barcelona School of Management, Univeristat Pompeu Fabra, Барселона, Испания. От ноември 2008 година до юли 2018 година заема поредно длъжностите старши помощник, основен помощник и доцент във Фармацевтичния факултет, МУ София. През юли 2018 година след конкурс, проф. Стоименова е назначена във Факултета по публично здраве, МУ София.
Автор и съавтор на повече от 150 изявления в региона на лекарствената политика, ръководство на качеството в опазването на здравето и други

Председател на Комисията по качество на Българския фармацевтичен съюз (2007-2010 г.) и заместник-председател на БФС за интервала 2010-2013 година Член на Националния съвет по цени и реимбурсиране на лекарствени артикули (2013-2104 г.). През интервала юли 2014 август 2018 година е Изпълнителен шеф на Изпълнителната организация по медикаментите към Министъра на опазването на здравето. Член на Управителния ръб на Европейската организация по медикаментите от 2014 година до 2018. Член на научния Комитет за оценка на лекарствените артикули за приложимост в хуманната медицина (СНМР) към Европейската организация по медикаментите. Член на Комисията за оценка на здравните технологии (02.2016-08.2018 г.). За интервала 07.2018-08.2019 година проф. Стоименова е консултант на Министъра на опазването на здравето в региона на лекарствената политика.

Водещ откривател на проучвателен планове от ГРАНТ-2014 и ГРАНТ-2012 в Медицинския университет София, финансирани от Съвета по здравна просвета и участник в проучвателен екипи при създаването и осъществяването на седем плана от ГРАНТ-2016, ГРАНТ-2015, ГРАНТ-2014, ГРАНТ-2012 и ГРАНТ-2011.

Носител на Награда на Български фармацевтичен съюз " Магистър-фармацевт на годината " през 2011-та и Награда на БФС за принос към развиването на фармацията в България - 2008 година.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР