Скъпи хора, скъпи народе на България, радвам се да посетя

...
Скъпи хора, скъпи народе на България, радвам се да посетя
Коментари Харесай

Зеленски: Благодаря, България! Украйна никога няма да забрави подкрепата

„ Скъпи хора, скъпи народе на България, веселя се да посетя вашата страна по покана на държавното управление на България и на премиер-министъра. “ С тези думи се обърна президентът на Украйна Володимир Зеленски към жителите на България.

„ Много е значимо, че в тази морална рецесия в Европа България е съперник на политиката на геноцид против народа на Украйна “, уточни той като означи, че когато си на няколко хиляди километра от бойните дейности, може да отхвърлиш мисълта за злото.

" Когато няколко хиляди километра разделят някои страни от съветската артилерия, която безжалостно изпелелява села и градове в Украйна, и когато хората не могат да усетят какво значат безсънните нощи и нямат успокоение поради непрестанните сирени поради съветския гнет с ракети и дронове, е по-лесно да се отхвърли мисълта за злото, причинявано от Русия. " - акцентира Зеленски.

Той добави, четолкова по-ценно е разбирането, което Украйна получава от страни и от хора, които не отхвърлят истината, които избират моралния път на отбраната на живота и на свободата.

„ Искам да ти благодаря, България, за поддръжката и отбраната на нашия народ “, сподели президентът на Украйна.

„ Украйна в никакъв случай няма да не помни поддръжката, че в този сложен миг вие сте с нас “, сподели още той, като благодари особено за приемането на украинските бежанци.

Володимир Зеленски и министър председателят Николай Денков подписаха меморандум за поддръжка за евроатлантическата интеграция на Украйна, а министрите само че енергетиката – съглашение за съдействие в енергийната сфера.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР