Скъпа и изправна, но неизползваема медицинска техника събира прах в

...
Скъпа и изправна, но неизползваема медицинска техника събира прах в
Коментари Харесай

Скъпи рентгени събират прах в ДКЦ-та в цялата страна, неизползваеми са

Скъпа и изправна, само че неизползваема здравна техника събира прахуляк в поликлиники в цялата страна. Десетки портативни рентгени, подсигурени с евросредства по време на пандемията, са доставени в ДКЦ-тата преди няколко месеца, само че законова разпоредба не разрешава те да влязат в приложимост.
Прочетете още
Такъв проблем има във Варна. Оказа се, че същият проблем има и в Стара Загора и Казанлък.

„ Надявам се при смяна на някои административни разпореждания, които са в ресора на Агенцията по нуклеарно контролиране и Министерство на здравеопазването, да се подредят малко нещата и да потръгнат ”, съобщи доктор Станимир Андонов, шеф на ДКЦ-I, Стара Загора пред Нова телевизия.

Въпреки че не може да бъде употребена, новата техника генерира някои разноски, защото би трябвало да е включена в електричеството.

„ Това е портативен рентгенов уред с акумулатори, които, в случай че стоят доста дълго време без енергиен заряд, ще се скапват. Те са съвсем една втора от цената ”, изясни доктор Андонов.

„ Техниката е извънредно модерна. Това е стратегия на министерството за подкрепяне на извънболничната помощ и центровете за трансфузионна хематология при справяне с рецесии ”, съобщи доктор Красимир Пейчев, шеф на ДКЦ „ Районна Поликлиника ”-Казанлък.

Д-р Пейчев изясни, че в поликлиниката, която той ръководи, е направена операционна, с 9 кревати за лежащо заболели и тази инсталация би била в помощ.

„ Нормативната уредба е заспала някъде в 60-те години, някой би трябвало да я оправи ”, съобщи доктор Пейчев.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР