Скандинавските авиолинии САС обявиха, че отменят над 1200 полета в

...
Скандинавските авиолинии САС обявиха, че отменят над 1200 полета в
Коментари Харесай

Скандинавските авиолинии САС отменят над 1200 полета в понеделник и вторник

Скандинавските авиолинии САС оповестиха, че анулират над 1200 полета в понеделник и вторник поради стачка на водачите си в Дания, Норвегия и Швеция, която към този момент засегна стотици хиляди пасажери, оповестява Ройтерс.

 © БГНЕС
Пилотите упорстват за обезщетения за орязването на заплатите си и загубата на част от обществените си придобивки - ограничения, подхванати през 2012 година поради неприятното финансово положение на самолетната компания по това време.

Стачката на летците стартира в петък и за три дни засегна към 70% от полетите и наруши проектите на 170 000 души. Авиокомпанията предложи да компенсира с различни полети пасажерите, които желаят да се приберат по-бързо вкъщи. Някои от пасажерите обаче се оплакаха в обществените мрежи, че не могат да се свържат с авиопревозвача за информация за анулираните си полети.

САС, който е взаимно владеене на шведското и датското държавно управление, съобщи, че е подготвен да възобнови договарянията с водачите, само че предизвести – в случай че извърши всичките им претенции, то това ще има тежки финансови последствия за компанията.
 Стотици полети на SAS са анулирани през днешния ден и на следващия ден Стотици полети на SAS са анулирани през днешния ден и на следващия ден
170 000 пасажери са наранени от стачка в Скандинавските авиолинии. 1400 от общо 1500 водачи от Швеция, Норвегия и Дания отхвърлиха да летят и това довед...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР