Скандинавската авиокомпания САС (SAS) отмени днес стотици полети на фона

...
Скандинавската авиокомпания САС (SAS) отмени днес стотици полети на фона
Коментари Харесай

Скандинавските авиолинии отменят стотици полети

Скандинавската самолетна компания САС (SAS) анулира през днешния ден стотици полети на фона на стачка на водачите в главния ѝ филиал - " САС Скандинавия " (SAS Scandinavia), което прекъсва динамичността, подбудена от мощното нарастване на пътникопотока през юни, съобщи Ройтерс.

Преговорите сред управлението и водачите по нов групов трудов контракт се провалиха в понеделник, което провокира стачка, допринасяща за хаоса в авиационния бранш в Европа и задълбочаваща още повече финансовата рецесия в компанията. Авиопревозвачът е на мнение, че може да се наложи да анулира половината от полетите си, съобщи Българска телеграфна агенция.

Авиокомпанията изиска във вторник правосъдна отбрана от кредитори по член 11 от закона за банкрутите в Съединени американски щати. САС чака процедурата да продължи сред девет и дванайсет месеца.

Данните на уеб страницата за следене на полетите " ФлайтАуеър " (FlightAware) демонстрират, че единствено през днешния ден са били анулирани 202 полета на САС, което е две трети от естествената ѝ дневна активност.

" Стачното предупреждение на синдикатите на водачите в САС стартира да се отразява на резервациите за края на месеца ", съобщи в официално съобщение генералният шеф на авиопревозвача Анко ван дер Верф. Той увери, че проектът за преструктуриране продължава и че в него би трябвало да вземат участие всички заинтригувани страни, с цел да се обезпечи финансовата непоклатимост на компанията.

Авиокомпанията изпитва усложнения от десетки години на фона на конкуренцията на нискотарифните авиопревозвачи в Европа. Стачката ще ѝ коства сред 10 и 13 милиона $ (9,81 до 12,75 милиона евро) дневно. Това форсира решението ѝ да изиска отбрана по закона за банкрутите.

Стачкуващите водачи обявиха, че са подготвени да обмислят намаляване на заплатите, само че че не могат да одобряват САС да наема нови водачи посредством два нови филиала при условия, определяни от синдикатите като по-неблагоприятни.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР