Скандинавската авиокомпания SAS отмени повече от 1200 полета, планирани за

...
Скандинавската авиокомпания SAS отмени повече от 1200 полета, планирани за
Коментари Харесай

SAS анулира още 1200 полет за понеделник и вторник

Скандинавската самолетна компания SAS анулира повече от 1200 полета, планувани за понеделник и вторник. Стачката на водачите продължава и това нарушава проектите за пътешестване на стотици хиляди пасажери, оповестява " Ройтерс ".

Пилотите на SAS стачкуват от петък, към този момент са наранени към 280 000 пасажери, в това число с последните анулации. " Изразяваме надълбоко страдание, че нашите клиенти са наранени от продължаващата стачка на водачите, SAS в този момент анулира полети в понеделник и вторник ", се споделя в изказване на самолетната компания.

" Стачката ще засегне още 61 000 пасажери в понеделник, когато 667 полета са анулирани в Скандинавия. Във вторник ще бъдат наранени 49 000 пасажери и 546 заминавания. "

Безизходицата в разногласието не демонстрира никакъв симптом да бъде решен както от SAS, шведските и датски профсъюзи на водачите, по този начин и от норвежкото съдружие на работодателите NHO.

Авиокомпанията, основан след Втората международна война, който остава част от шведското и датското държавно управление, декларира, че е подготвен да се върне към договарянията, само че предизвести, че приемането на настояванията на водачите ще навреди съществено на компанията.

След като през 2012 година SAS флиртува с неплатежоспособност, компанията е осъществила чиста облага за всяка от последните четири години. Но възходящите разноски за гориво, нестабилните валути и свръхкапацитетът на европейските самолетни компании оказват напън върху самолетните компании, в това число SAS.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР