Скандално видео предизвика остри реакции и проверките на МВР и

...
Скандално видео предизвика остри реакции и проверките на МВР и
Коментари Харесай

Арестуваха известни влогъри след скандално видео. Вижте какво обясни Емили пред БНТ

Скандално видео провокира остри реакции и инспекциите на Министерство на вътрешните работи и прокуратурата. В него се вижда по какъв начин известните в обществените мрежи Емили и Чеченеца разхождат момче на каишка. Оказа се, че то е със специфични потребности. Според наши източници част от участниците във видеото са арестувани.

Повечето герои в този клип са ни познати от обществените мрежи. Видеото попада на Милен, който на собствен ред го разгласил. След това получил известие от жена, която декларирала, че познава воденото на каишка момче в клипа и че то е със специфични потребности. Милен потърсил майката на момчето.

" Жената много мъчно изобщо приказва след случката. Обясни, че не са спали и е мъчно ", сподели Милен Готти.

Милен научил, че момчето е било заплашвано да взе участие в клипа. Съдействал на фамилията да откри юрист.

" Доколкото знам и съм осведомен момчето работи на бензиностанция. Има негов другар, сътрудник на име Стоян. Този Стоян е непосредствен, доколкото разбрах на въпросните хора, в случай че мога да ги нарека въобще по този начин. Той по някакъв метод го е предиздвикал и заплашвал с ясната концепция какво ще се случи ", сподели Милен Готти.

Емили стана известна с карането на тротинетка по автомагистралите, а през днешния ден - като един от участниците в клипа. Казва, че била поканена да взе участие в него от познатия в обществените мрежи като Тошо Куката. Предварително дала отговор, че ѝ е неловко.

" Нямам никаква виновност, тъй като аз не съм желала, първото, което е да повеждам това момче на каишка, тъй като за мен това е прекомерно срамно и унизително и плюс това се води и подигравка с болно момче. Съгласих се поради това, тъй като ми сподели, че ще бъде като шоу ", сподели Емили.

Емили съобщи, че не е знаела, че момчето е със специфични потребности. Не се тормози, тъй като не се смята за отговорна.

" Искам да кажа първо на родителите на момчето, че аз не съм направила нищо неприятно на момчето. Аз го почитам, аз му стиснах ръката, прегърнах го, поздравихме се, снимахме се. Плюс това в никакъв случай не бих постъпила с хората неправилно или да се гавря. Всичко, в случай че нещо стане сходно, всичко е по насила или в случай че ме накарат принудително. Плюс това те са ме предиздвикали надали не принудително да го направя ", сподели Емили.

Колко други момчета като това от клипа се оказват въвлечени в сходни обстановки? От Сдружение " Паралелен свят " в Пловдив споделят, че постоянно получават такива сигнали от родители на деца със специфични потребности.

" Нашите деца, които са със специфични потребности, в действителност обезверено желаят да бъдат вписани в обществото, обезверено желаят да бъдат част от всички останали и да имат другари. И това ги прави толкоз елементарно манипулируеми и за жалост стигаме до тези гаври, които видяхме ", сподели Кремена Стоянова - ръководител на съдружие " Паралелен свят ".

От мола, където е сниман клипа, обявиха, че не толерират никакви форми на дискриминация или принуждение. От Министерство на вътрешните работи работят по случая, като съгласно наши източници няколко от участниците в клипа са арестувани за 24 часа. Прокуратурата също се самосезира. Образувано е досъдебно произвеждане за безчинство.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР