Скандално решение за хандбалните първенства за момичета и момчета до

...
Скандално решение за хандбалните първенства за момичета и момчета до
Коментари Харесай

Отписаха половин сезон от зоналните първенства по хандбал на децата до 10 години

Скандално решение за хандбалните шампионати за девойки и момчета до 10 години на зона Мизия. 12-те отбора – плевенските Полюс-ТМ /момичета и момчета/ и Шугар /момичета и момчета/, Дунав Белене /момичета и момчета/, Етър-64 Велико Търново /момичета и момчета/, едноименния отбор на град Левски /момчета/, Локомотив Горна Оряховица /момчета/, габровските Бъки /момичета/ и Чардафон /момчета/ изкараха целия есенен полусезон единствено на тренировки, тъй като не се изигра нито един мач от шампионатите.

В уеб страницата на Българската федерация по хандбал е маркирано, че всичките 31 срещи /21 в шампионата на момчетата и 10 на момичетата/ са отсрочени. Очакваше да се изиграят при започване на тази година. Последното решение обаче гласи – въпросните мачове изобщо да не се организират. Така актуалните шампионати за сезон 2019-2020 година ще имат единствено пролетен полусезон.

Причината за този парадокс разяснява изпълнителният секретар на Зонален хандбален съюз Мизия – Симеон Съев, който е и член на Управителния съвет на БФХ:

„ Необмислените дейности на президента на Етър 64 /Велико Търново/ доведоха до това неприятно решение. За първи път в зона Мизия означаваме нулева есен в шампионатите на най-малките. Още по-неприятно е и от друга позиция – главната цел на тези шампионати е да разпространяват този спорт, да притеглим децата към хандбала… Така бе открита една от най-хубавите български хандбалистки Елизабет Оморегие. Няма по какъв начин да търсим високото спортно майсторство, тъй като занапред следва построяването на децата като хандбалисти. Именно по тази причина шампионската купа, купите, медалите в шампионатите на тази възрастова група остават на втори проект “, безапелационен е Съев.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР