Скандално решение на Общинския съвет на Кресна, който даде срок

...
Скандално решение на Общинския съвет на Кресна, който даде срок
Коментари Харесай

Скандално решение на ОБС Кресна взриви министър К. Вътев: Защо сме толкова деградирали?

Скандално решение на Общинския съвет на Кресна, който даде период до 10 август на двамата братя Сидер и Атила Седефчеви да изнесат отглежданите от тях стада от село Влахи, тъй като замърсявали средата, взриви серия отрицателни мнения измежду овцевъдите в страната. Седефчеви от години отглеждат овце в селото, което е съвсем безлюдно, само че се намерил някой от неколцината поданици, който да се оплаче, че му мирише на оборски тор

Решението на кресненските парламентаристи предизвика гнева и на замеделския министър. В пост във Facebook профила си Кирил Вътев написа:
“Селото създава нашата храна! На СЕЛО има градини, поляни, животни, ниви. Без тях няма магазини в града.

От 23 години двама братя - Сидер и Атила Седефчеви живеят в село Влахи и отглеждат животни. Селото има 6 (шест) поданици. На трима от жителите животните миришели???

Тези трима поданици не се ли хранят? Тези трима поданици какво вършат с творбите на храносмилателната им система? На френски парфюм ли им мирише?
Селата ни обезлюдяват?
Храним се с вносни храни?
Болни сме!

Защо сме толкоз деградирали до степен Общинският съвет на Кресна да гласоподава решение братята Сидер и Атила да реалокират фермата си от село Влахи, тъй като там желали да има вили???
Селото не е място за ВИЛИ като здания, а място за ВИЛИ за сено!
Без ВИЛИ за сено, ВИЛИТЕ-сгради са призраци! ”.

Вече има и петиция в отбрана на стадото в село Влахи.

“Тази петиция е в поддръжка на Сидер Седефчев, фамилията му и труда, който поставят, с цел да запазят част от родовата ни памет. С апел към българските институции и способени органи да пазят и поддържат дребното на брой останали животновъди, които облагородяват, а не замърсяват България ”, се споделя в мотивацията.

Решението взриви цялата овцевъдна общественост и фермерите, които отглеждат животни, очаквайте реакцциите на известни животновъди в Пиринско.

П. Петров

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР