Скандалният роман Шамаросване“ (изд. Персей“, превод Таня Попова) на най-популярния

...
Скандалният роман Шамаросване“ (изд. Персей“, превод Таня Попова) на най-популярния
Коментари Харесай

Шамаросване – награждаван роман за обсебването от порното

Скандалният разказ „ Шамаросване “ (изд. „ Персей “, превод Таня Попова) на най-популярния и награждаван млад черногорски публицист Стефан Бошкович мъчително дълбае в раните на модерния човек. Той се занимава с тематики, които, въпреки и известни, не престават да бъдат табу - „ Шамаросване “ е прям разказ за обсебването от порното.

На пръв взор за някои читатели книгата на Стефан Бошкович може да наподобява цинична поради стила на писателя, сродяващ го по някакъв метод с създателя на „ Духless “ Сергей Минаев или с Бегбеде. Това обаче не е самоцелно. „ Шамаросване “ е модерната градска прозаичност на Подгорица, разказваща за проблемите на модерния човек.
 Горчиво вино 2021 търси нови любовни шедьоври " Горчиво вино 2021 " търси нови любовни шедьоври
До 15.08.2021 година е срокът за присъединяване в Осмия народен конкурс за любовна поезия Приемането на непубликувани до момента стихове за участи...

Интернет бе основан да свързва хората в една световна виртуална връзка. Но се случи противоположното – той ни отчужди. Изгубихме способността си да поддържаме връзка същински, да усещаме, да се вълнуваме, да обичаме.

Такъв е казусът с Максим, основния воин на романа. Университетски учител и не съумял киносценарист, той написа еротични разкази за украинско порно списание. Изживява се като плейбой, само че в действителност е  уединен млад мъж, привързан към порното и възприемащ действителността съгласно шаблоните, героите и сюжетите в порно филмите. Това унищожава връзките му с другите хора, в това число другари, интимни сътрудници и близки.

Човек не е могъл да бъде отхвърлен от лицето на тази планета от комети и черни дупки, само че несъмнено може да бъде унищожен от вътрешния си свят и терзания. „ Шaмаросване “ остро прониква в този съкровен свят.

С провокативния си и прям жанр Стефан Бошкович основава настояща градска прозаичност, която печели читателите.Книгите му получават влиятелни национални и интернационалните литературни награди. „ Шамаросване “ печелив състезанието за най-хубав непубликуван разказ в Черна гора през 2014 година, а „ Министър “ донасяна писателя Европейската премия за литература (2020).
 „ Мръсникът “ - Когато и положителните хора се трансформират в чудовища „ Мръсникът “ - Когато и положителните хора се трансформират в чудовища
„ Мръсникът “  от Александър Бушков (изд. „ Персей “) е новият разказ на един от най-четените съветски писатели дн...

 

Още от КНИГИ:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР