Скандалният генерал на КГБ Леонид Решетников, като един Матросов, излезе

...
Скандалният генерал на КГБ Леонид Решетников, като един Матросов, излезе
Коментари Харесай

Решетников брани като Матросов президента Путин от руските офицери

Скандалният военачалник на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Леонид Решетников, като един Матросов, излезе в отбрана на президента на Руската Федерация Владимир Путин. Бившият началник на Института за стратегически проучвания към Кремъл се разгласи уверено против писмото на съветските запасни офицери, отпред с ген. Ивашов, в което желаеха в прав текст оставката на Путин и заплашиха с протест. А ген. Ивашов изрази своето противоречие да се води война с Украйна и съобщи, че Путин няма да се размине с трибунала в Хага.

Ето по какъв начин дава отговор на ген. Ивашов и запасните офицери Леонид Решетников:

„ Писмото на съветските офицери до Владимир Путин не подхожда на действителността. Тази група военни офицери пенсионери станаха известна със своите антипрезидентски възгледи и позиции към този момент съвсем 20 години, за това, което се случва в Русия и прави Владимир Путин. И в общи линии те не съставляват никакви полезности.

От друга страна, като началник на историко-просветителска общественост внезапно ми идват на разум, аз бих споделил, някои исторически паралели. От февруари 2022 година Русия се намира под нечовечен напън от страна на Запада и НАТО. Страната е обградена от военни бази, които са ситуирани безусловно на границите на Руската федерация. Заплахата, че такава база ще се появи в Украйна е безусловно действителна. Тези бази са способни в някакъв миг да унищожат изцяло нашата страна. И в това време група пенсионери офицери, отпред с Ивашов, внезапно излизат с удар в гърба на нашия президент. Тази обстановка може да се асоциира с февруари 1917 година…

Това е акция на демократични кръгове у нас. Медии като „ Ехото на Москва “ в никакъв случай не са изпитвали обич към нашата Русия. И се получи по този начин, че левите, които съставлява ген. Ивашов, направиха договорка с либералите, оказаха се единомишленици с либералите. А нашето общество и доста наши съветски православни историци и патриоти непрекъснато обръщаха внимание, че и либералите, и комунистите, и левите либерали – това са едни и същи хора. И в избран миг, когато би трябвало да бъде нанесен удар по възраждаща се Русия, по историческа Русия, по съветската православна цивилизация и по съветската страна, те се сплотяват и нанасят подобен удар. Да, те между тях може да се карат, да се ругаят един различен с цялостно гърло. Но в миг, когато е заложена ориста на Русия, опцията за възобновление на историческа Русия, възобновление на страната, основана от съветския народ, в която православната религия игра значима духовна и държавообразуваща роля, се сплотява цялата тази отайка – червени и либерали.

Само по този метод би трябвало да преглеждаме писмото на тази група до Владимир Путин в обстановка, когато се взема решение ориста на Русия. Именно на Русия, а не на Съюз на съветските социалистически републики или на Демократичната съветска федерация. Именно ориста на Русия е застрашена и нейното възобновление като историческа Русия. В този миг се прави тази акция. Аз мисля, че различен прочит не би могло да има.

Това е духовно проваляне. Ние, съветските православни хора постоянно би трябвало да бъдем на пост. Не във вярата, не в заслугите, не в словата, не даже в цивилизацията би трябвало да имаме вяра. Трябва да имаме вяра само в делата. А съответно дело на тези генерали не сме видели. Мътят единствено главите на хората. "
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР