Скандалният французин Ерик Кантона, който стана легенда на Манчестър Юнайтед,

...
Скандалният французин Ерик Кантона, който стана легенда на Манчестър Юнайтед,
Коментари Харесай

Ерик Кантона: Хиляди семейства бяха почернени заради Световното в Катар!

Скандалният французин Ерик Кантона, който стана легенда на Манчестър Юнайтед, за следващ път показва пиперливия си език и не спести нищо по адрес на идното Световно състезание в Катар в края на годината. Лудото момче от края на 90-те, което преди време въстана против системата и международната банка, подтиквайки хората към протест и протест, в този момент изрази позицията си за Мондиал 2022.

Надпреварата ще бъде първото международно в историята, което ще се организира през зимата. В допълнение, редица отчети на самостоятелни организации свидетелстват за хиляди хора, изгубили живота си при градежа на стадионите.

През годините разнообразни следствия посочваха по какъв начин катарската страна наема служащи за градежа на стадионите, след което им лишава документите и те се трансформират в плебеи, които са принуждавани да работят дълги, над десетчасови смени, заплаща им се малко и са настанени да живеят по няколко души при съвсем мизерни санитарни условия.

Според Кантона хазаин на Световно състезание би трябвало да бъдат страни, в които и мъжете, и дамите има право да играят футбол. А не страни като Катар.

" Честно казано, Световното в Катар въобще не ме интересува. Това не е Световно състезание за мен. Катар не е футболна страна. Нямам срещу конкуренцията да се даде на страна, която промотира футбола и желае да го развива - като ЮАР или Съединени американски щати през 90-те, само че Катар не е такава. В Катар няма капацитет. Там няма нищо. Направиха го единствено поради парите ", съобщи Кантона.

" Вижте и по какъв начин се отнасяха с хората, които им построиха стадионите. Хиляди души изгубиха живота си. А ние сме подготвени да честваме, когато пристигна време за шампионата. Не мога да допускам, че въпреки всичко ще го провеждат и че въобще хора са дали своят вот за това ", добави французинът, прочут с буйния си манталитет на терена.



Легендата на Манчестър Юнайтед съобщи още: " През последните десетилетия наблюдавахме доста събития като Олимпийски игри или Световни шампионати в страни като Русия или Китай. Футболът е най-популярният женски спорт в Съединени американски щати, има доста имиграция от Южна Америка и огромен капацитет за развиване на спорта. Всъщност в този момент в Съединените щати спортът, който има най-вече лицензирани състезатели, е футболът. Но в Катар истината е, че няма подобен капацитет. Мисля, че става дума единствено за пари. Лично аз няма да го виждам.

Разбирам, че футболът е бизнес. Но мислех, че това е единственото място, където всеки може да има късмет. И към момента мисля, че младите играчи могат да израснат в доста бедна област – множеството играчи идват от небогати региони. И те стават футболисти и имат късмет да се спасят, и да спасят фамилията си, което е ужасно. И в случай че си добър, значи си добър. Това е меритокрацията - равни благоприятни условия за всички ".

Връщайки се на строителството на стадионите, то беше с съдбовна цена за голям брой служащи. Работниците имат вяра, че гибелта на техните другари е резултат от това, че са били принудени да работят прекомерно дълго под палещото слънце без сянка, почивки и вода при температури над 40°C единствено за £8,30 дневно.

Очаква се ФИФА да прибере повече от 3 милиарда паунда от футболното събитие.

Играчите на Англия ще се срещнат с правозащитни организации през март, с цел да решат позицията си за шампионата, а други страни като Норвегия и Германия носеха протестни тениски преди някои квалификационни мачове.

" Ако сте почитател на Манчестър Юнайтед, гледането на мач на " Олд Трафорд " е фантазия. Но това е единствено една част от историята – чували ли сте за Юнайтед и знаете ли какво съставлява този клуб? Запознати ли сте с песните на " Стретфорд Енд "? Освен художествената му хубост, знаете ли смисъла на графита на Маркъс Рашфорд за локалната общественост? Това е същността на футбола, без значение дали сте в Ливърпул, Буенос Айрес или Казабланка ", приключи Кантона.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР