Скандални кадри, показващи тотална анархия в затворите, включително Пазарджишкия, излъчиха

...
Скандални кадри, показващи тотална анархия в затворите, включително Пазарджишкия, излъчиха
Коментари Харесай

Дронове вкарвали дрога в зандана в Пазарджик

Скандални фрагменти, показващи тотална безредица в пандизите, в това число Пазарджишкия, излъчиха " Господари на ефира “. След случаите на избягали лишени от независимост в София и Пловдив, се оказва, че в тъмничните заведения защитата и редът напълно не са на нужното равнище.

Преди време предаването сподели фрагменти с пандизчии, черпещи се с ракия към отрупани трапези и размахващи телефони, с които споделят битието си с външния свят. Подобни записи има и от Варна, където момчетат пушат трева, вършат си селфита и поддържат връзка интензивно в обществените мрежи.

Нови фрагменти от зандана в нашия град обаче вадят нескрито още по-тревожни обстоятелства. Маскиран с „ бурка “ жител популяризира богата палитра от опиати, измежду които и „ бонзай “. Той бил желан, тъй като не го отчитали никакви проби и използването му била недоказуема. Грам и половина коствал 500-600 лв..

По-нататък видеото демонстрира ужасяващи полови похищения и оргии, напълно основателно цензурирани и маркирани със забранителното „ 18+ “.

Затворник, осмелил се да приказва пред камера, споделя, че има изнасилвания, побои, рекет, гаври, опиати. Дрогата се вкарвала зад стените на тъмницата с дронове. По думите на интервюирания Христо това се случвало по няколко пъти на нощ. Той се чуди по какъв начин защитата не ги вижда. Открито декларира, че се пробвали да го спрат да застане пред камера. Ползват се телефони и има връзка с външния свят, макар че не това е смисъла на лишаването от независимост. Пие се алкохол, който се вари на място.

Христо споделя, че също е жертва на рекет. Свързал се с различен пандизчия – Сюлейман, с цел да му услужи с 40 кутии цигари. След 2-3 дни борчът бухнал до 200 кутии, след това повишен с още 100. Един ден „ кредиторът “ отишъл в килията на Христо и го нападнал със саморъчно изработен нож или шило. Атакуваният пуснал тъжба, само че след три дни бил осъден. Мотивът: „ Христо Гоцев е нарушилустановените в пандиза правила, като е осъществил нерегламентиран контакт с ограничения от независимост Сюлейман, вземайки от него кутии цигари със обвързване да му ги върне с рента “, се споделя в издадена от управлението заповед. Пострадалият обобщава, че откакто няма контрол отникъде, всеки в зандана си прави каквото си желае – побоища, мачетета, ужасии.

Пратете хора тука да проверяват, приканва Гоцев.

Друг лишен от независимост – Георги, също споделя че вътре се вари ракия. На него му викали Цар Киро. На въпроса дали той самият създава, дава отговор уклончиво, че до момента не бил заловен. Цигарите били разменната валута за пазаруване на всичко – ракия, дрога. Всички тука имат телефони и интернет, споделя Георги. Само че в случай че на открито един уред е 100 лв., зад дебелите стени цената му набъбва до 500. За да може да си го купи лишен от независимост, би трябвало да изкара парите, да вземем за пример – като свари ракия.

Пред Господарите и дирекорът на пандиза комисар Веселин Коцев признава, че по някакъв метод вътре влизат опиати и се използват.

Скандалното е, че вместо да бъдат изолирани и превъзпитани, пандизчиите продължаватда си живеят както си желаят. И то на гърба на данъкоплатците. С горчива подигравка водещите означават, че може би на лишените от независимост се разрешава да вършат каквото си желаят, единствено и единствено да не бягат.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР