Скандалната Подпорна стена, приличаща на хотел в местността Алепу на

...
Скандалната Подпорна стена, приличаща на хотел в местността Алепу на
Коментари Харесай

Окончателно: Подпорната стена на Шофьорския плаж край Созопол е законна

Скандалната " Подпорна стена ", наподобяваща на хотел в местността " Алепу " на Шофьорския плаж край Созопол, е законно построена. Това е окончателното решение на 5-членен състав на Върховен административен съд.

Магистратите анулираха акта на служебния министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков от държавното управление на Гълъб Донев, с който отхвърли да съгласува плана и взеха решение, че дейностите му са незаконосъобразни.

Проектът " Алепу вилидж " за строителството на  жилищна постройка с 90 ваканционни жилището ще бъде приключен оповестиха от компанията вложител " Бриз 2000 ".

Ако всичко върви по проект,  до 2 години в местността Алепу ще има построена огромна жилищна постройка с жилища, сподели Стоян Василев от компанията вложител на плана.

" Тепърва следва издаването на предварителното единодушие. Съответно ще подадем документи в Община Созопол за одобрение на плановете и за издаване на строително позволение. Започваме да движим документите…надявам се до края на годината да имаме строително позволение ".

В момента по плана е приключен първият стадий, който включва построяването на подпорна стена, укрепваща брега. Проблемът е, че градежът се разминава със съгласуваните документи, тъй като подпорната стена има пространства наподобяващи на бъдещи стаи и асансьорни шахти, което очевидно е част от 4-етажна жилищна постройка. За бъдещото строителство би трябвало да бъде направена Оценка на въздействието върху околната среда, сподели безапелационен е Тома Белев от " Зелено придвижване ":

" Въпросът е, че малка врата по въпроса за съблюдаване на екологичното законодателство няма. Този градеж не може да продължи, в случай че няма екооценка на устройствения проект или няма Оценка на въздействието върху околната среда на самото желание да се строи подобен голям комплекс ".

До края на годината компанията вложител на плана ще се опита да придобие документите, в това число и строително позволение, за завършването на огромния жилищен комплекс в местността " Алепу ".
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР