Скандалите в Софийската математическа гимназия сякаш нямат край. Родители на

...
Скандалите в Софийската математическа гимназия сякаш нямат край. Родители на
Коментари Харесай

Нов скандал тресе СМГ: Злоупотреби с пари на настоятелството

Скандалите в Софийската математическа гимназия като че ли нямат край. Родители на възпитаници от най-престижната в страната гимназия сезираха прокуратурата за вероятни злоупотреби с пари от учебното настоятелство.

Сигналът бе импортиран през днешния ден до основния прокурор Сотир Цацаров с копие до Софийска градска прокуратура, съобщи OFFNews. Той е подписан от майка на възпитаник в СМГ и от татко на друго дете, което учи там. Подкрепен е документално от още 10 родители.

Опасенията им за обири са се породили, когато разбрали, че парите, които родителите са платили за присъединяване на децата в математическо съревнование в Созопол (такси, нощувки), са били регистрирани като разноски на настоятелството, след което са били осребрени.

Както всякога те платили на ръководителя на тима - в тази ситуация по 273 лева, без още веднъж да получат документ за разхода. Впоследствие разбрали, че против сумата (в надпреварата вземат участие към 100 възпитаници от СМГ) е издадена фактура на името на настоятелството, която била осребрена в София от бюджета му. Той пък се образува от таксите за съботно-неделните курсове по математика (около 1 милион годишно), които отново родителите заплащат, както и от дарения.

Родителите се притесняват, че това не е индивидуален случай - децата им вървят на не едно и две надпревари отвън София всяка година. Според тях сумите във фактурите са повишени по отношение на действително направените разноски.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР