Скандалите в сглобката са за разпределяне на власт, а нашата

...
Скандалите в сглобката са за разпределяне на власт, а нашата
Коментари Харесай

Нинова, въпреки критиките: Ще подкрепим част от предложенията на Асен Василев в Бюджет 2024

Скандалите в сглобката са за разпределение на власт, а нашата позиция като съпротива е кардинална. Това съобщи пред БТВ водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Не виждаме нито едно огромно изпълнено предпочитание на тяхната коалиция - Шенген, еврозона, правосъдна промяна тъй наречените, разяснява тя.

В Бюджет 2024 се дават повече пари, само че качеството на живот не се трансформира. Дава се пари за обучение, само че това би трябвало да се даде против нещо качествено - да вземем за пример опростени учебници, тъй като сегашните са неразбиераеми от децата, съобщи водачът на Българска социалистическа партия.  

Може приходите ни да са най-високо растящи в Европейски Съюз, само че още си оставаме най-бедни в Европа, разкри Нинова.

Ще подкрепим част от предложенията на Асен Василев в Бюджет 2024, заяви тя.

" Нито един от текстовете на първо четене в плана за промени в Конституцията няма да остане същият. Част от предложенията за промени в Основния закон са от компетентността на Велико Народно заседание и те бъдат оповестени от противоконституционни в Конституционния съд. "

Нинова изясни, че Българска социалистическа партия са поканили видни конституционалисти, които да кажат по какъв начин би трябвало да се промени Конституцията. Правителството няма потенциал да трансформират Основния закон на страната, задачата е да се овладее правосъдната система и прокуратурата, да се овладеят регулаторите и да създадат още по-голяма пакост, разкритикува Корнелия Нинова.

За продажбата на „ Лукойл “ и дерогацията на съветски нефт, водачът на Българска социалистическа партия съобщи, че не знае какво се случва, само че абсурдът е кой ще го вземе. Има разногласия за преразпределяне на власт, позиции и пари, уточни тя. В желанието си да санкционират Русия държавното управление вкара и такса за транспорт на съветски газ. „ Булгартрансгаз “ натрупа загуба от над 200 млн. лева, Русия няма да ни заплати дължимите ни 2 милиарда лева Таксата за транспорт на съветски газ се оказа антибългарска, посочи Нинова.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР