Скандалите с презастрояването и бетона по Черноморието не се отразяват

...
Скандалите с презастрояването и бетона по Черноморието не се отразяват
Коментари Харесай

Ангелкова: Скандалите с бетона по морето вредят на имиджа на туризма ни

Скандалите с презастрояването и бетона по Черноморието не се отразяват добре, тъй като те се отразяват и от западните медии . Това мнение изрази в студиото на Българска национална телевизия министърът на туризам Николина Ангелкова в отговор на въпрос за строителството на плажа " Алепу " . Припомняме, че през вчерашния ден прокуратурата разгласи, че стачкува разрешението за градеж на плажа , издадено през 2018 година. В абсурда със строителството на курортен комплекс, скрито като подсилване на свлачище, бе забъркано и името на брачна половинка на външния министър Екатерина Захариева - арх. Ангел Захариев, който е притежател на архитектурното бюро, проектирало оборудването .

" Не е добре. Хората са извънредно чувствителни по тематиката ", призна Ангелкова, само че прикани и да се изчака решението на способените органи. Един от проблемите е, че през годините подробните устройствени проекти са се изготвяли без никаква визия за бъдещето на туризма.

Едновременно с това Ангелкова беше безапелационна, че родният туризъм би трябвало да върне вниманието на българите и те да поддържат родното . Николина Ангелкова увери, че водата на плажовете е чиста , изключително след построяването на доста пречиствателни станции.

Винаги сме подчертали на българите като водещ пазар в бранш " Туризъм " . Затова и стартирахме акция " Преоткрий България ". Отделно, другата седмица стартираме акция, която таргетира всички останали страни. Общата цифра на публичната поръчка е към 6-7 милиона лв. за реклама по всички таргетирани пазари за една година, изясни министър Ангелкова.

Министърката прикани концесионерите за цените на плажните такъми " да не си играем на котка и мишка през лятото ". Това извънредно доста вреди на целия български туризъм, а и санкциите са съществени , предизвести Ангелкова. " В това толкоз тежко и мъчно лято ние имаме нужда да предлагаме първокласен артикул и да съблюдаваме всички законови разпореждания ", сподели още тя.

" Ние бяхме едни от първите утвърдени като безвредна дестинация за пътешестване, акцентира Ангелкова. Според нея обаче рестартът на туризма след пандемията ще бъде извънредно сложен, а възобновяване на бранша ще бъде постепенно .

Чартърните полети не се анулират, те се пренасочват . След отварянето на границите през вчерашния ден, чартърите се пренасочват за юли, август, септември и октомври. На 25 юни започват първите полети от Нидерландия, Германия, Полша.

Изключително значимо е в тази толкоз тежка обстановка както за бранш " Туризъм ", по този начин и за бранш " Транспорт " да се търси посредством разговор най-хубавото решение , акцентира Ангелкова и изясни, че всички решения би трябвало да се взимат в режим на разговор, който тече сега.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР