Скандалите да не отклоняват правителството от неотложните задачи, коментира президентът

...
Скандалите да не отклоняват правителството от неотложните задачи, коментира президентът
Коментари Харесай

Президентът: Едните пазаруват депутати, другите се договарят да връщат стария корупционен модел

" Скандалите да не отклоняват държавното управление от неотложните задания ", разяснява президентът Румен Радев пред публицисти.

" Като всички българи и аз проследявам с оскърбление разпада на това Народно заседание. Партиите би трябвало да са наясно, че с тези кални битки дискедитират цялата политическа система, че българският парламент не е пазарище. Едните пазарят депутати, другите се договарят да връщат остарелия корупционен модел, само че и двете страни убиват доверието на българите в политическата класа, убиват го с речта си, с държанието си, с популизма ", сподели президентът.

Той е безапелационен, че " също така кабинетът би трябвало да разсее всевъзможни съмнение, че може да отстъпи от ветото за Република Северна Македония ".

" Знаете, че идната седмица министър ръководителят отпътува в Брюксел и би трябвало да отстои националните ползи. Затова и Народното събрание, и българите би трябвало да знаят авансово ясно тъкмо каква позиция ще отстоява министър председателят. Всяко увъртане или опити за замяна ще има тежки последици ", сподели Радев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР