Скандален строеж в местността "Алепу" край Созопол предизвика скандал. Проверка

...
Скандален строеж в местността "Алепу" край Созопол предизвика скандал. Проверка
Коментари Харесай

Строителството на подпорната стена в Алепу е продължила въпреки забраната

Скандален градеж в местността "Алепу " край Созопол провокира скандал. Проверка на БТВ демонстрира, че строителството е продължавало макар възбраната на държавния строителен надзор.

През февруари предходната година, ДНСК разпореди работата по обекта да бъде прекратена.

Арх. Атанас Динев и Павел Попандов с коментар за "подпорната стена " в Алепу

Председателят на синдикална организация в ДНСК и някогашен чиновник на РДНСК-Бургас инж. Любомир Йорданов съобщи в утринния блок на БТВ, че градежът има Акт 16 и обектът е въведен в употреба.

Според инж. Йорданов документът е наличен в Публичния указател на ДНСК, с дата 13.02.2020 г, а ДНСК се вършат, че не знаят и правят мними инспекции.

Прокуратурата изиска незабавна инспекция на градежа на Алепу

"Строежът има позволение за прилагане, този градеж е въведен в употреба. На съображение Акт 16, това е документът, който споделя, че писмено и механически този обект е кадърен за прилагане ", разкри той.

Експертът уточни, че всяка възбрана ще падне в съда, защото по документи всичко е изрядно.

Бившият чиновник на РДНСК-Бургас добави, че въпросният документ се издава от комисия, ръководена от шефа на ДНСК арх. Иван Несторов.

"Не знам по какъв начин тази постройка е призната, откакто има заповед за прекъсване на строителството, само че откакто Акт 16 се подпише от всички членове на комисията, арх. Несторов може да издаде позволение за прилагане или да откаже. В случая този обект е признат “, приключи инж. Любомир Йорданов.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР