Скандалът Скрипал едва ли ще повлияе на резултата на президентските

...
Скандалът Скрипал едва ли ще повлияе на резултата на президентските
Коментари Харесай

От пратениците ни в Москва: Повече от 1000 наблюдатели ще следят изборите

Скандалът " Скрипал " надали ще повлияе на резултата на президентските избори, само че измести общественото внимание от изборите, съобщи пратеникът на Българска национална телевизия в Москва Цветана Кръстева. Днес в Москва е ден на размисъл, ден, в който предизборната пропаганда е неразрешена. Изборите ще бъдат следени от повече от хиляда интернационалните наблюдаващи, както и от цивилен наблюдаващи. Очаква се Путин да завоюва изборите още на първи тур с сред 65-70%.

Михаил Лашкевич, деятел от придвижването на Борис Немцов " Солидарност ", всяка седмица дежури на лобното място на убития политик.
Михаил Лашкевич, деятел на " Солидарност ": Въпреки, че неговото равнище и моето на редови деятел бяха несравничи, при среща Немцов постоянно се ръкуваше, въпреки даже да не помнеше името ми. Той демонстрираше либералност и почитание към другите хора.
На моста под кулите на Кремъл и при днешните минусови температури Михаил подрежда цветята и се грижи спонтанният мемориал да не бъде опустошен.

Михаил Лашкевич, деятел на " Солидраност ": Неговото ликвидиране беше политическо, само че управляващите не желаят да признаят това. Властта носи отговорност за това ликвидиране, без значение дали тя е дала заповед за него или не. Аз не мога да подмина това и да го простя.
Михаил ще гласоподава на изборите. Смята, че с цел да влезе в управлнието на страната, демократичната съпротива би трябвало да стартира от борба за локалните управляващи.

Такива са желанията на 38-годишният някогашен народен представител и оподиционен политик Дмитрий Гудков, който през есента ще се кандидатира за кмет на Москва. Преди два дни Гудков и претендентът за президент Ксения Собчак основаха новата Партия на измененията.
Дмитрий Гудков, съпредседател на Партията на измененията: Какви да бъдат измененията? Много е просто - народна власт, сменяемост на властта, самостоятелна правосъдна система, самостоятелни политически институции. Трябва да възстановим връзките със Запада.
Гудков счита, че е пристигнало време в политиката да влезе ново потомство.

Дмитрий Гудков, съпредседател на Партията на измененията: Ксения Собчак няма да победи, само че тя ще събере избран брой гласове и това ще бъде задатък за бъдещи победи. Например в избори за Държавна дума.
Гудков е един от основателите на гражданското наблюдаване на изборите. В плана му на следващия ден са се присъединили 5000 души - наблюдаващи, които ще участват във всички изборни секции.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР