Скандалът се разгоря сериозно едва сега, макар че стана още

...
Скандалът се разгоря сериозно едва сега, макар че стана още
Коментари Харесай

За руснаци и китайци входът е забранен

Скандалът се разгоря съществено едвам в този момент, въпреки че стана още в събота – в Сингапур, на интернационалното авиационно ревю. Там на полето на летище „ Чанги “ измежду всичко останало беше изложен А400М – военно-транспортен аероплан на „ Еърбъс “. Ако има ревю, то е за всички. В последна сметка в деня, който съгласно програмата публично е разгласен за открит за всички.

Но не и тук. Същият ден транспортният аероплан се оказа обграден от бойци (незнайно защо) от немския Бундесвер. И чиновници от самия Еърбъс, които питаха всеки от коя страна е. След това оповестиха, че няма достъп до самолета за жителите на Русия и Китай.

Скандалът се разпали, тъй като няколко умни китайци снимаха сцената на видео и започнаха да подвигат олелия в обществените мрежи. Не се размина и без увещание за табелката в публичния парк в Шанхай от преди близо 100 години, където не пускат кучета и китайци. Макар в сегашния случай кучетата да нямаха проблеми.

В последна сметка се схванаха. Извиниха се, обясниха, че немските бойци са се оказали там, тъй като става дума за поръчка, която французите извършват за Бундесвера. Не е имало никакви инструкции от горната страна за дискриминация, било е самодейност от място. От събота вечерта към този момент всеки искащ можеше да се качи на самолета.

Но усетът остана, тъй като случаят се постанова на общата обстановка по света, когато е ясно само, че се води битка на самия връх на листата с страните. Но е изцяло неразбираемо накъде върви и по какви правила и това е цялата същина на актуалната обстановка по света. Това се демонстрира в голям брой дребни епизоди, като този в Сингапур.

Какво припомнят китайските медии и обществени мрежи на европейските производители: преди всичко Китай е гарант и деен консуматор на цивилен самолети от Европа, т.е. на гореспоменатия „ Еърбъс “. Свирепостта на китайската аудитория по отношение на всевъзможни унижения от чужденци ни е добре позната. Бойкотът на едни или други марки на просторите на Поднебесната са се случвали нееднократно напоследък и всякога обидилият го боли по-късно.

Тук със самолетите историята е обособена. Именно тези дни в Сингапур се организира голямо по мащаби събитие за самолетните пазари: на него дойдоха по едно и също време два новички китайски лайнера С919 (а още три АРДж21). Това беше интернационалният им дебют, откакто вкъщи те съумяха да пренесат към този момент 110 хиляди пасажери.

Тоест, на всички искащи беше напомнено, че Китай е най-големият авиационен пазар на света и европейците и американците ще си намерят място там, в случай че се държат обичайно. Но са лишени от монопол. Около 1200 поръчки на С919 (вътрешни и интернационалните, направени в това число в Сингапур) са нещо съществено. И в тази обстановка мъчно ще измислиш нещо по-идиотско от това да не пускат на борда китайци и руснаци.

Тук може да проведем дълъг диалог за плановете на съдействие сред съветските и китайски изобретатели и производители по основаването на „ взаимен “ лайнер, а също диалог какви самолети ще купуваме в бъдеще.

Но може да се засегне това, което се вижда първо в тази сингапурска история – упоменатата реакция на този идиотизъм. Как другояче да се реагира, в случай че същият идиотизъм е на разположение и на най-високо ниво – в Съединени американски щати и в съдружниците им.

Страхът пред всичко китайско не е нещо ново. Сега следващи вопли се носят във връзка пристанищните кранове китайско произвеждане (които сякаш наблюдават всевъзможни товари във всяка точка на планетата) и даже по вноса на китайски чесън, сякаш отглеждан с, да ги назовем естествени торове (Откъде американският сенатор е взел тази информация? Със личния ли нос е душил?).

Също толкоз идиотски наподобяват документите от скорошната среща на министрите на външните работи на Г-7, където се чуват изречения за „ разочарованието “ във връзка оказваната от Пекин дипломатическа и икономическа поддръжка за Русия. Но по какъв начин по този начин формулират недоволството си? Разочаровани ли са? Нима са очаквали нещо друго от Пекин, изключително на фона на опитите да задавят със наказания всеки бранш от стопанската система на КНР, когато покаже триумфи?

Манталитетът на ментор, отчаян от учениците, скрива цялостната некадърност да се създаде някаква цел и скица на държание на отношение на Русия, Китай, „ международното болшинство “, което очевидно или скрито ги поддържат. И това болшинство вижда идейната невъзможност на Запада като се пробва да опише обстановката. Един образец да се формулира протичащото се идва от хонконгския „ Ейжа Таймс “: „ Съединени американски щати изгубиха всички шансове да подчинят Пекин на волята си, само че и Китай не може (и не иска) да трансформира предходния свят с някакъв собствен. Общо взето световна невъзможност, която още дълго може да се разисква и от която дълго време ще търсим излаз.

Русия още веднъж е отговорна, че Съединени американски щати не могат да сплашат с нея останалия свят

Вече две години крайъгълен камък на цялата западна агитация против Русия е безпределно повтаряната двусъставна теза: „ Не би трябвало да позволим на Русия да победи в Украйна, тъй като това ще отвори кутията на Пандора: преди всичко Русия няма да се спре и ще нападне и страните от НАТО, а на второ място всички международни тирани и злодеи ще стартират да вземат образец от Путин и ще атакуват съседите си и светът ще се потопи в безпорядък “.

Подобни разсъждения са основа за цялата антируска акция – на тях се гради актуалното издание на русофобията и всичките старания по удържането на световното западно доминиране. Това, че първата час от тази теза е изцяло лъжлива, не интересува западните водачи: атлантическите елити, несъмнено, не си спомнят, че войната в Украйна стана разследване от проектите на НАТО по разширението на изток, а не желанието на Русия да върне своите войски в Берлин. Затова пък не престават да плашат народите си, че Путин се готви да завладее Европа и в случай че Съединени американски щати не оказват помощ на Украйна да издържи, то американските бойци ще би трябвало да умират в европейските полета, както през двете международни войни от предишния век.

Но това заплашване на Съединени американски щати и Европа е малко за атлантиците – би трябвало да сплашат още и останалия свят. За това е нужна и втората част от атлантическото „ верую “ – за световната опасност. Както сподели преди няколко месеца Байдън, „ в случай че не спрем Путин, това ще заплаши свободата на всеки съвсем на всички места “. Защото „ Путин ще продължи дейностите си, а евентуалните агресори по света ще се осмелят да се опитат да завземат принудително всичко, което могат “. Тоест Китай незабавно ще грабне Тайван и ще стартира международно преразпределение на територии. На целия свят би трябвало да му стане ужасно единствено от мисълта за това. Но светът неизвестно за какво не се бои. Защо по този начин?

Може би тъй като към момента помни многочислените офанзиви против суверенни страни, осъществени не от Русия, а от Съединени американски щати? Съединени американски щати под изцяло фиктивен предлог превзеха Ирак - само че Близкият изток стана ли по-безопасен? Точно противоположното: от 2003 година, когато Съединени американски щати нахлуха в Ирак, целият Близък изток навлезе в ера на разтърсвания, войни и спорове. И спорът в Украйна няма нищо общо със заканите нито за европейската, нито за международната сигурност - това е отговорът на Русия на опита на Запада да поеме надзор над западната част на исторически съветските земи, това е геополитическа защита, а не експанзия. И по-голямата част от международната общественост добре схваща това, заради което няма да се уплаши от тежките последствия от успеха на Русия.

Разбират ли на Запад, че техният главен мотив против Русия не оказва никакво влияние върху останалия свят? Не, най-малко в случай че приказваме за западните водачи и западните елити. Защото в случай че разбираха, нямаше да вършат все нови и нови заявки, за следващ път подчертаващи увеличаващата се бездна в мирогледа сред Запада и Глобалния Юг (тоест останалия свят)

Изявления, сходни на тези, направени от италианския министър председател Джорджа Мелони този уикенд. По време на посещаване в Киев тя даде изявление за един от италианските вестници, като сподели: " Ако Русия не беше нахлула в Украйна, „ Хамас “ най-вероятно нямаше да стартира такава офанзива против Израел. Беше неизбежно такова съществено нарушаване на интернационална система, учредена на правила и " от непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, да има каскадни последствия за други райони и участници в света, от Близкия изток до Балканите, чак до Африка. Това е играта, която играем и ние би трябвало да го признаем. "

Велика в предишното, Италия и в този момент не е последната страна в света - включена в Г-7 и Г20. Но причините, с които Мелони се пробва да убеди италианците и останалия свят в тежките последствия от „ съветската експанзия “ за международния ред, показват безусловно неуважение на истината и недоумение на обстановката в света. Оказва се, че „ Хамас “ нямаше да нападна Израел, в случай че не беше 24 февруари 2022 година: откакто Русия нарушава разпоредбите, значи и палестинците могат!

Три четвърти век палестинците са в статут на бежанци, а Израел е в статут на окупатор. А съпротивата против окупатора се признава за законна даже и съгласно настоящото интернационално право. Тук не става въпрос за методите на офанзива от страна на „ Хамас “ (значителна част от чиито жертви, както се оказва, са починали от ръцете на израелската армия), а за обстоятелството, че интернационалното право е редовно и намерено нарушавано от Израел (включително с постоянните офанзиви против Газа), който не е обект на никакви наказания за това, защото е затулен от Съединени американски щати. И откакто палестинците бяха принудени да нападат на 7 октомври, Израел се възползва от обстановката и мина към открит геноцид на Газа, с население от 2,5 милиона, и още веднъж нищо не беше направено, тъй като Западът го прикрива. Тоест, съществуващият „ учреден на правила ред “ оправдава геноцида, като предотвратява наказването на причинителя – и тъкмо този ред Западът желае да резервира!

Точно по този начин вижда обстановката освен двумилиардният ислямски свят, само че и голямото болшинство от останалото човечество – от Бразилия до Китай. И по тази причина аргументът на Мелони се възприема даже не като нелепост, а като насмешка с незападния свят. Не Русия отвори кутията на Пандора, а опитите на Запада да резервира световното си владичество непременно. Включително желанието да се победи Русия на украинското полесражение и напъните да се очерни Русия. Нито едното, нито другото няма да се получат - и причините на Мелони ще ни оказват помощ с това.

Превод: В. Сергеев

Източник: РИА Новости

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19685Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед33163Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед5322Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед26030Д-р Радко Ханджиев с нова книга " Унгарски дневници ": Срещу Орбан има коалиция от либерали, социалисти и неонацистиКоментарен Поглед35446Зорница Илиева: Сглобката е надали не пред разпад!? Едни изключителни избори ще бъдат глътка въздух!Алтернативен Поглед376404Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед234826Доц. Мангъров, Р.Петков: Пандемията " Х " е едно чучело, което се размахва от Световния стопански форумАлтернативен Поглед115797Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед100477Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед93898Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и Русия

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР