Скандалът с радиацията на плажа Вромос край Черноморец и последвалата

...
Скандалът с радиацията на плажа Вромос край Черноморец и последвалата
Коментари Харесай

Падна главата на шефка в РЗИ - Бургас за радиацията на "Вромос"

Скандалът с радиацията на плажа " Вромос " край Черноморец и последвалата нервност измежду хора институции и туристи, взе главата на зам.-шефката на РЗИ Бургас доктор Вергиния Цанова. Тя е била уволнена дисциплинарно, броени дни след изказването й, оповестява " Монитор ".

Тиражираната вест, че радиацията в залива е 50 пъти над допустимата провокира протест измежду жителите на общината, а локални хотелиери желаеха още преди седмица оставката на Цанова. Те заплашиха и с митинги.

Шефът на бургаската РЗИ доктор Георги Паздеров изясни, че колежката му е позволила неточност и объркването било родено от неин лапсус. доктор Вергиния Цанова също удостовери, че не е била разбрана вярно.
" Казах, че до 50 пъти са нараснали равнищата на радионуклидите, а не на радиацията, което е доста друго. Когато имаме такова покачване на радионуклиди, то радиацията се покачва два до три пъти ", изясни Цанова.

Няколко дни по-късно стана ясно, че тя е осъдена с дисциплинарно уволняване. Макар видимо да наподобява, че отстраняването й е в директна връзка със абсурда " Вромос ", същинската причина е друга, настояват някогашните й подчинени.

Дисциплинарното уволняване пристигнало, откакто станало ясно, че до момента в който шефът й доктор Паздеров бил в отпуск, тя е инсталирала скрити камери в коридора на РЗИ. В обсега им попадала вратата на директорския кабинет и деловодството.

" Случаят с Вромос може и да е бил последната капка, само че огромните разправии бяха поради инсталираните камери и това е същинската причина за уволнението ", разясниха редови инспектори.

Д-р Цанова отхвърли да разяснява повода за остраняването от управителния пост, само че и не отхвърли то да има връзка с видеокамерите. " Щом е преценено, че дейностите ми не са били законосъобразни и верни, ще си понеса следствията, каквито и да са те ", разяснява уволнената към този момент доктор Цанова.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР