Скандалът с подслушването: Немският министър на отбраната с първи данни

...
Скандалът с подслушването: Немският министър на отбраната с първи данни
Коментари Харесай

Скандалът с подслушването: Немският министър на отбраната с първи данни от разследването

Скандалът с подслушването: Немският министър на защитата с първи данни от следствието. Руските спецслужби съумяха да получат запис на диалог сред офицери от Бундесвера по отношение на ракетите Taurus не посредством целеустремен шпионаж, а вследствие на тотално наблюдаване на делегати от западни страни на авиошоу в Сингапур. Това заяви министърът на защитата на Федерална република Германия Борис Писториус, съобщи сътрудник на Укринформ.

„ Нашите информационни системи не са били компрометирани, те са безвредни, когато се употребяват вярно, в това няма подозрение “, акцентира той.

„ Системата Webex, която чиновниците употребяват, не е отворена платформа, до която всеки има достъп, а сертифицирана персонализирана версия, предопределена за публична приложимост с разнообразни равнища на сигурност. Освен това сървърът му се намира в Германия “, добавя Писториус и прецизира:

„ Не всички събеседници обаче съблюдаваха предписаните правила за сигурна връзка. Пробивът на данни е станал посредством участник, който е бил на авиошоу в Сингапур. Той влезе в системата не посредством оторизиран, а в действителност посредством отворен канал за връзка “.

„ Авиошоуто с присъединяване на европейски страни беше чудесна опция за съветските специфични служби, които проведоха необятно подслушване в хотели, означи Писториус. Фактът, че са съумели да се натъкнат на диалога на офицери от Луфтвафе, е просто съвпадане. “

Министърът изрично изключи „ в диалога да се е намесил съветски разузнавач или друго неупълномощено лице “ и призна, че е сюрпризиран, че сходно съмнение въобще се е появило в общественото пространство.

В момента IT специалистите не престават следствието. При определяне на повода за теча те ревизират всички включени уреди по време на диалога. Освен това е почнало авансово правосъдно следствие, с цел да се откри дали диалогът е засягал тематики, които не са позволени за разискване на конференции, употребяващи платформата Webex. След приключването му ще бъде взето решение за налагане на дисциплинарни ограничения.

Въпреки обстоятелството, че ИТ системата не е била компрометирана, нейната отбрана ще бъде в допълнение засилена, тъй че това да не се случва още веднъж, даде обещание Писториус. Ще има и по-строга регулация на тематиките, които могат да се разискват в разнообразни платформи. Във време, когато хакерските офанзиви са се засилили, би трябвало да се внимава изключително, сподели министърът.

Той осведоми, че се е обадил на сътрудници и сътрудници от други страни и е уверил, че „ тяхното доверие в Германия е ненарушено, всички знаят за опасността от сходни подслушвателни офанзиви, от които не може да има 100% отбрана “.

„ Няма да позволим да бъдем разграничени и разтърсени от тази хибридна офанзива на Русия. Русия непрекъснато се пробва да вбие чеп сред нас, сред разнообразни вътрешни политически сили в Германия, сред партии, сред тези, които са за или срещу, в по-голяма или по-малка степен, помощта за Украйна. Всичко това е подла игра на Путин, на която не би трябвало да се поддаваме “, акцентира шефът на немското военно министерство.

Източник – Укринформ./Превод:SafeNews

Oще вести четете в категория Свят
За още настоящи вести: Последвайте ни в Google News

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР