Скандалът с плаж Силистар избухна миналата седмица, след като Общинският

...
Скандалът с плаж Силистар избухна миналата седмица, след като Общинският
Коментари Харесай

Край На Драмата! Бойко Борисов Взе Тежкото Решение По Казуса Силистар

Скандалът с плаж " Силистар " избухна предходната седмица, откакто Общинският съвет на Царево утвърди докладна на кмета за разработване на план за проект за застрояване на 22 дка в Силистар - някогашен свинарник. Посоченият претекст е възобновяване на пътя до плажа, който попада в частен парцел. И кметът, и съветниците, дали своят вот " за ", са от ГЕРБ. Екоорганизации обаче алармираха, че решението за Силистар ще даде зелена светлина за строителство на вилно населено място в парк Странджа.

Тогава Борисов, в качеството му на водач на ГЕРБ, " разпореди " на определения кмет Лапчев да не извършва решението, признато от локалния парламент, до " цялостното увещание на обществеността ", че въпросното решение е вярно. По закон обаче кметът няма право да не извършва решения, взети от общинския съвет.

Така се стигна до днешното деяние на Борисов - да разпореди на регионалния шеф да реши опцията да нападна решението за застрояване на Силистар по правосъден ред. Това е редът и по закон.

Междувременно екоинспекцията в Бургас стартира инспекция. Резултатите от нея бяха оповестени през днешния ден. Общинските съветници в Царево са позволили нарушаване с взетото решение за смяна на подробния организационен проект на терен до плажа " Силистар ", оповестиха от екоминистерството.
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР