Скандалът, разразил се на Ролан Гарос заради желанието на организаторите

...
Скандалът, разразил се на Ролан Гарос заради желанието на организаторите
Коментари Харесай

Доминик Тим: Серена Уилямс е лоша личност

Скандалът, разразил се на " Ролан Гарос " поради желанието на уредниците да угодят на Серена Уилямс, накара австрийския тенисист Доминик Тим да изрази възмущението си от някогашната №1 в света. Миналогодишният финалист при мъжете стана жертва на каприза на 37-годишната американка, която пожела бързо насрочване на конференцията ѝ и по тази причина домакините взеха решение да пресечен срещата на Тим с медиите и да го помолят да напусне пресцентъра в Париж.

" Не бях гневен или отчаян. Бях учуден - показа 25-годишният австриец пред " Евроспорт ". - Въпросът е кардинален. Няма значение дали става въпрос за мен или за някой различен тенисист... Всеки би трябвало да си изчака реда. Реакцията ѝ демонстрира, че тя е неприятна личност според мен. 100% съм сигурен, че Роджър Федерер или Рафаел Надал в никакъв случай няма да постъпят по този начин. "

Самият Федерер взе отношение по тематиката. Носителят на рекордните 20 трофеи от Големия шлем бе помолен за коментар след успеха си с 3-0 сета против Леонардо Майер (Арж), с която се класира за 1/4-финалите.

" Доминик е суперзвезда - сподели 37-годишният швейцарец, който този сезон два пъти загуби от Тим. - Нещо се е объркало, с цел да станат така нещата. Мисля, че постоянно може да се откри метод да се даде приоритет на този, който продължава напред в шампионата. Така виждам аз нещата. Ако през днешния ден бях изгубил от Майер, щях да го оставя да приказва първи или да го оставя той да реши по кое време желае да приказва с пресата, защото му следва нов мач. Получи се огромно неразбирателство, евентуално трябваше да задържат Серена още малко в съблекалнята, а не да я карат да чака тук, в пресцентъра. Не знам какво тъкмо е станало, само че разбирам разочарованието на Доминик. "

На 1/4-финалите през днешния ден Федерер ще се изправи против своя съотечественик и добър другар Стан Вавринка. Шампионът на " Ролан Гарос " от 2015 година, който в III кръг отстрани Григор Димитров, се оправи на 1/8-финалите със Стефанос Циципас (Гър) след маратонска борба - 7:6 (6), 5:7, 6:4, 3:6, 8:6 за 5:09 ч. игра.

Ден откакто навърши 33 година, защитаващият купите си от последните два сезона Рафаел Надал пък ще излезе на 1/4-финалите против Кей Нишикори (Яп). Вчера азиатецът довърши дуела си от IV кръг против Беноа Пер (Фр), пресечен след третия сет поради мрачевина в неделя, измъквайки триумфа в цялостния формат - 6:2, 6:7 (8), 6:2, 6:7 (8), 7:5.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР