Скандалът от сутринта заради разискванията по АЕЦ Белене скорострелно се

...
Скандалът от сутринта заради разискванията по АЕЦ Белене скорострелно се
Коментари Харесай

Скандалът за АЕЦ Белене завърши с консенсус

Скандалът от сутринта поради разискванията по АЕЦ " Белене " скорострелно се преформатира в единогласие сред ръководещи и съпротива за ориста на плана. 136 гласа " за " и нито един " срещу " сподели електронното табло в залата. С такова внушително болшинство Народното събрание реши кабинетът да каже до края на юни по какъв начин ще се развива по-нататък концепцията за АЕЦ " Белене " и какво ще вършим с оборудването. нуклеарната централа.

До тези 4 месеца ръководещите би трябвало да отделят активите и пасивите на АЕЦ " Белене " в една обособена компания. Двете проекторешения - на Българска социалистическа партия и на ГЕРБ, бяха идентични с разлика само в периодите.

Социалистите държаха срокът да бъде едномесечен. В името на консенсуса обаче се съгласиха тяхното решение да бъде отхвърлено, а да се одобри това на ГЕРБ.

" Трябва да гледаме напред - имаме площадка, имаме план, който е нотифициран, имаме платено съоръжение и то в този момент е тук ", съобщи в пленарната зала енергийният министър Теменужка Петкова.

Тя благодари за консенсуса. " Смятам, че това в действителност ще бъде една сериозна крачка напред за намиране на най-хубавото решение за АЕЦ " Белене ", а в коридорите не отговори на въпроса дали има вложител, а единствено повтори казваното от нея десетки пъти - че е имало капиталов интерес.

Енергийната министърка в оставка и се извини на депутатите за утринното напрежение, което им аргументи с отлагането на разискванията поради нейната отпуска.

Петкова стартира изявлението си с опрощение към народните представители - " за неприятното начало на съвещанието ", както напомни преди този момент Таско Ерменков от Българска социалистическа партия.

Тя изясни, че си е пуснала един ден отпуск поради персонален ангажимент, който от дълго време е бил стихотворец. Успяла да го извърши и стигнала в точния момент до Народното събрание.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР