На 16 юли NOVA отбелязва своя 30-годишен юбилей. Компанията днес

...
На 16 юли NOVA отбелязва своя 30-годишен юбилей. Компанията днес
Коментари Харесай

NOVA на 30 години: Логото на телевизията се превърна в емблема на обективната журналистика

На 16 юли NOVA отбелязва своя 30-годишен празник. Компанията през днешния ден е водач на медийния пазар и главен вложител в най-качествените сериали и спортно наличие, оповестява.

NOVA чества сега, в който се радва на рекордно доверие и на рекордни резултати. Започва като дребна районна телевизия, само че през днешния ден е водач в медийното пространство. А ето и дребна част от спомените, свързани с малкия екран, разказани от обичаните лица на NOVA.

„ Изпратиха ме да отбелязвам музикален фестивал покрай летище „ София “. Бях облечен, както бях работил преди този момент в телевизия ММ, с потник с палави надписи. В апаратната ме видяха и ми казаха; „ Ники, ти си вманиачен! Как може с този потник с надписи и небрежно ми откриха едно сако “ , спомня си Ники Василковски.

„ Снимам „ Кошмари в кухнята “ в Девин, отивам да давам награда за „ Черешката на тортата “ в София, след това се връщам назад в Девин. Но това е магията на малкия екран, че ти дава тази динамичност, тази хубава страст, която никой с нищо не може да размени “ , споделя началник Иван Манчев.

„ В края на предишния сезон стилистката ни приготвя едни шармантни рокли с воали и сме седнали на едни високи столчета с Гала, още в остарялото студио. Аз вземам решение да кажа, че е време за реклама, че лятото идва, само че не преценям дължината на рокличката си… след това два дни ми беше доста тъжно “ , майтапи се журналиста от " На кафе " Елизабет Методиева.

Освен занимателни моменти за тези 30 години малкия екран основава и доста обич.

„ Запознахме се в NOVA и там пламна искрата – на едно място, което се споделяше „ Дигитал “. Просто го видях и се влюбих…Така стартира всичко “ , споделя Тара-Нури Иванова, шеф „ Съдържание и продукция “.

Служителите на NOVA, които са част от екипа от самото ѝ основаване получиха и специфични награди.

„ Когато започнах преди 30 години, работата беше напълно друга. Нямаше интернет и новините идваха по едно устройство, наречено „ Телекс “, на една перфорирана хартия, което печаташе непрестанно “ , споделя Александрина Аврамова, интернационален редактор в NOVA.

„ Бях доста дребен, едвам в 6-ти клас, само че постоянно скрито гледах към NOVA ” , признава журналистът на NOVA Благой Цицелков.

Важна част от екипа, който феновете не виждат са монтажистите на медията, без които магията не се случва.

Повече за събитието, гледайте във видеото. 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР