Скандалът около преместването на евроквалификацията България - Унгария на 16

...
Скандалът около преместването на евроквалификацията България - Унгария на 16
Коментари Харесай

Каква поредна футболна драма!: Мачът на националите с Унгария пропада заради спор за стадион

Скандалът към преместването на евроквалификацията България - Унгария на 16 ноември от националния стадион " Васил Левски " в столицата на пловдивския " Христо Ботев " и решението мачът да се изграе без аудитория стигна до допустимо най-неблагоприятната развръзка - мач в Пловдив няма да има.

След като по-рано през днешния ден президентът на БФС Борислав Михайлов прикани " виновните държавни органи " да разрешат мачът да се организира на 16 ноември, тъй като другояче България ще бъде извадена от УЕФА, в писмо до Българския футболен съюз (БФС) кметът на Пловдив Костадин Димитров заяви, че общината не може да даде стадион " Христо Ботев " за прилагане за интервала 14 - 16 ноември. Така на процедура кметът  препотвърждава решението си, взето още на 6 ноември.

Провеждането на мача в Пловдив беше под голяма въпросителна още през предходната седмица, откакто преди няколко дни притежателят на ПИМК Илиян Филипов, чиято компания довършва градежа на стадион " Христо Ботев ", по-известен като " Колежа ", предходната седмица изпрати писмо до общината в Пловдив, че мач не може да се състои, защото сега се правят строителни действия за построяването на останалите две козирки на трибуните. Планът е бил работата да се свърши тъкмо в паузата в шампионата, с цел да не се пречи на " Ботев " да организира домакинските си срещи преди и по-късно.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР