Скандалът около меморандума с Джемкорп се разраства. Според ГЕРБ той

...
Скандалът около меморандума с Джемкорп се разраства. Според ГЕРБ той
Коментари Харесай

Александър Николов иронично: Остава ГЕРБ да сигнализират и на ФБР за Джемкорп

Скандалът към меморандума с " Джемкорп " се разраства. Според ГЕРБ той не е преустановен от кабинета " Петков ". В петък бяха сезирани ДАНС, Министерство на вътрешните работи и прокуратурата, с цел да бъде осъществена инспекция за положението на тази договореност. Според партията на Бойко Борисов, тя дава цялата енергетика в ръцете на една офшорка.

Следващата стъпка, която ГЕРБ би трябвало да подхващат, е да сезират ФБР, иронично съобщи пред Александър Николов, който беше министър на енергетиката в кабинета " Петков ".

" Скандал няма, той се сътвори от една дребна група от хора, оправдаваща невъзможността си да свършат нещо през последните 12 години ".

Той изясни основаването му с съществуването на огромни финансови запаси в този бранш.

" Контролът над енергетиката е надзор над цялата стопанска система и обществения живот, както и на това, което би се случило на идващите избори. Лъжеговоренето стана стандарт в медиите. Не се прави разлика сред документ, на който написа на първа страница, че е неангажиращ, с подобен, който е ангажиращ. Служебният министър употребява същите опорки, в случай, че не се дават никакви данни ".

Николов разяснява и изказванията на Росен Христов - министър на енергетиката в служебното държавно управление, който споделя, че меморандумът не е преустановен.

" Той споделя неща, които след 12 часа се трансформират тъкмо по противоположен метод. Повече от 7 месеца съм бил министър, преди този момент 3 месеца зам.-министър и апелирам всички медии да намерят дали има тематика, по която съм си трансформирал мнението. Този човек е употребен неведнъж, с цел да повтаря кухи и безсмислени политически тези, с цел да валидира политически скандал ".

Александър Николов изясни и по какъв начин " Джемкорп " идва в България.

" През февруари 2022 година бяхме на посещаване в Съединени американски щати и имахме срещи с голям брой вложители. След тях се случиха доста неща в България. " АйПи 3 " търсеше финансов сътрудник, който да осъществя софтуерни и корпоративно неангажиращи документи с страната в България. Компанията разпознава " Джемкорп " като финансов сътрудник. Всеки енергиен план е тежка инвестиция. В " АйПи 3 " има някогашни посланици на Съединени американски щати, представители на армията и на други военни структури. В компанията се създават някои от най-сензитивните технологии, които скоро ще бъдат предлагани в енергийния бранш. Когота такава компания разпознава сътрудник, филтърът и цедката, която би трябвало да минете, е сериозна. Естественият развой е да дадеш опция на тази компания да осъществя капиталова активност в България, която спомага за трансформацията на бранша ".

Николов подсети казаното от изпълнителния шеф на " Джемкорп ", съгласно който писма за капиталови планове са входирани в няколко институции. Бившият министър на енергетиката изясни още, че е проявен интерес и към Топлофикация – София.

България като чист експортьор генерира големи средства. Заради водената политика в България обаче бранша от водещ ще се трансформира в средняшки.

Александър Николов дефинира като " необразовано формирана структура " изказванието, че държавното управление на Кирил Петков е заложило в Плана за възобновяване и резистентност понижаване на излъчванията с 40% до 2026 година, което няма по какъв начин да стане без затваряне на въглищните централи.

" Намаляването на въглеродните излъчвания ще се случи от единствено себе си. Технологията, която сега се развива и ползва към този момент на на открито, ще разреши това да се случи. Две трети от въглищните централи са корпоративно ръководени – Топлоелектрическа централа 1 и Топлоелектрическа централа 3 имат проект за рационализация. Въглеродните им излъчвания ще наподобяват по друг метод ".

Това, което заплашва служащите в мините в старозагорския район, е една пропагандна структура от бюджета, която планува отплата за бизнеса в размер на 200 лв., изясни още той.

Николов разяснява също изказванието на Росен Христов, че дерогацията, която ни е дала Европейска комисия за съветския нефт, планува експорт на създадените от него артикули

" Когато представителят на Европейска комисия излезе и каже няколко пъти, че не е по този начин, само че ние си имаме една дребна губерниийка и сме решили, че ще си вършим каквото си желаеме, е обидно. Да се пазят корпоративни ползи и " Лукойл ", в случай, че те не споделят какъв брой % от петрола, който преработват е съветски и какви са проектите за промяна. Дерогацията цели да даде време на компанията да преработва нефт, който не е съветски ".

Той изясни, че цените на енергийните запаси у нас са най-ниски в Европейски Съюз, а причина за това са структурите на акцизите и митата.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР