Скандалът около футболния мач България – Англия, игран в понеделник

...
Скандалът около футболния мач България – Англия, игран в понеделник
Коментари Харесай

България-Англия на правителствено ниво: Олигофрени, расисти и хулигани

Скандалът към футболния мач България – Англия, игран в понеделник вечерта в София, резонира на най-високо държавно равнище. Гневно от расистките викания от трибуните на стадион " Васил Левски " против британски футболист, английското държавно управление прикани УЕФА да накаже България. Премиерът Бойко Борисов пък отговори, че нещата се преекспонират прекомерно и акцентира, че страната ни не търси сметка за държанието на пияните британски ентусиасти в София. Един от тях апропо умря в столицата, до момента в който бе превозен до полицейско ръководство.

Беше непоносимо

" Расизмът, който видяхме и чухме предходната вечер, беше непоносим, и няма място във футбола или където и да било другаде ", съобщи представител на английския министър председател Борис Джонсън, представен Българска телеграфна агенция. Той прикани европейската футболна асоциация УЕФА да вземе ограничения, тъй че сходни прояви да не се повтарят.

" Необходимо е УЕФА да се изправи пред обстоятелствата - няма съответни ограничения против петното по футбола. Расизмът и дискриминирането би трябвало да бъдат прогонени от футбола един път и вечно ", съобщи държавният представител.

" Няколко олигофрени в действителност имаше, само че публиката си беше прелестна "
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР