Скандалът Nexo избухна, след като взех своето решение, обяви държавният

...
Скандалът Nexo избухна, след като взех своето решение, обяви държавният
Коментари Харесай

Радев: А вие откъде знаете коя партия ще създаде правителство, аз така съм преценил

Скандалът Nexo избухна, откакто взех своето решение, разгласи президентът

Президентът Румен Радев отбрани позицията си да даде третия изследователски мандат за сформиране на държавно управление на Българска социалистическа партия. Той приказва пред публицисти преди присъединяване си в енергиен конгрес в София.

След репортерски въпроси във връзка мненията, че е дал мандата на партията, която няма да сътвори държавно управление, Радев реагира: „ А вие от кое място знаете коя партия ще сътвори и коя няма да сътвори държавно управление... Всеки има право на своите думи, несъмнено. Седем партии – всяка има своята позиция. Аз по този начин съм решил и разгадавам, че Българска социалистическа партия в действителност ще направи оптимално вероятното. “

Президентът отхвърли тезата, че абсурдът към Nexo му е повлиял да не даде мандата на " Демократична България ". 

" Не съм се управлявал от този скандал при своя избор. Мога да кажа, че той избухна, откакто аз съм взел своето решение. Но в действителност този проблем има капацитета върху ефикасната работа на едно бъдещо държавно управление с мандат на Демократична България - това го виждаме всички ", съобщи още президентът. 

Той повтори тезата си, че е търсил партията, която има максимален късмет да сформира държавно управление.

" Виждате, че Българска социалистическа партия не побърза да слага червени линии, запази разговора, в доста случаи тя сподели, че е подготвена на компромис, подготвена е на решения, които да са общи за всички партии, или най-малко за болшинството партии в Народното събрание. Показа, че може да работи и да влиза в обединения и да ръководи със свои идеологически съперници. Това напълно не е малко. Знаете и че Българска социалистическа партия беше основният фактор за решение на парламентарната рецесия с избор на ръководител на Народното събрание ", сподели Румен Радев. 

Гледайте тук:



 

Очаквайте подробности
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР