Скандалът между партиите, които заявиха, че ще подкрепят кабинета на

...
Скандалът между партиите, които заявиха, че ще подкрепят кабинета на
Коментари Харесай

И Манолова поиска споразумение с Има такъв народ

Скандалът сред партиите, които обявиха, че ще поддържат кабинета на „ ИТН ”, само че след това взеха да му слагат условия за министри, пораства. След Българска социалистическа партия и Мая Манолова изиска съглашение с партията на Слави Трифонов, макар че Има Такъв Народ ясно съобщи отхвърли си да влиза в обединения.

" Ние настояваме за съглашение с " ИТН ", с което да бъдат написани политиките, за които ние настояваме. И с явен ангажимент, че присъединяване на ГЕРБ, Движение за права и свободи и олигархичните им кръгове няма да има - това е нашето изискване ", съобщи Мая Манолова в коридорите на Народното събрание. И изиска ГЕРБ и Движение за права и свободи да са в изолатора за идващите 4 години.

„ Има задоволително основателни аргументи за терзания, че е допустима дългата ръка на ГЕРБ и Движение за права и свободи във образуването на държавното управление ”, сподели още Манолова.

„ Не желаем и в никакъв случай не сме желали министерски кресла. 13-те гласа на ИБГНИ дава опция за основаване на 4 други обединения. Тоест нашата поддръжка не е решаваща за последващо държавно управление ”, сподели Манолова.

„ Няма да подкрепим държавно управление, което дава опция за инсталиране на партиите ГЕРБ и Движение за права и свободи ”, сподели още тя.

Така Манолова отговори на декларацията на „ ИТН ” от сутринта. От трибуната на Народното събрание Тошко Йорданов попита Христо Иванов и Манолова каква игра играят. Припомни, че двете партии са декларирали преди 4 дни, че нямат искания към персоналния състав на държавното управление на „ ИТН ”, а по-късно да сложили изискване в него да влязат служебни министри, измежду които и Асен Василев. Йорданов разгласи в пленарна зала, че Василев е направил кражба на интелектуална благосъстоятелност, за което има дело и министърът, тогава предприемач, е приел извънсъдебно съглашение, признавайки виновността си.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР