Скандалът между Милица Гладнишка и Мария Илиева бавно, но славно,

...
Скандалът между Милица Гладнишка и Мария Илиева бавно, но славно,
Коментари Харесай

Скандалът Милица Гладнишка – Мария Илиева раздели шоубизнеса на лагери

Скандалът сред Милица Гладнишка и Мария Илиева постепенно, само че славно, разделя на лагери фенове и сътрудници от шоубизнеса. Актрисата, която се изявява и на музикалната сцена, само че не с авторски песни, даде звук на разправията в неделя, когато бе финалът на „ Гласът на България ”. Именно от там е мотивът за разправията.

В къс пост във фейсбук, който след това изтри, Милица разкритикува Мария за дуетното й осъществяване с финалиста в шоуто Борис Христов. Отговорът на Мария Илиева не закъсня и бе не по-малко унищожителен, тъй че нямаше по какъв начин да бъде подминат, без полагащото му се внимание, нито от почитатели, нито от сътрудници. Споровете са яростни, не са малко обвиняванията и към Милица, и към Мария, тъй че предколеднният скандал няма скоро да отшуми.
„ Мария Илиева сподели, че е машина и за един пиар минава през всичко и всеки. Като танк ”, написа Милица във фейсбук след края на дуета Мария Илиева и Борис Христов в „ Гласът на България ”. Двамата показаха песента „ Endless Love ”, която се извършва от Лайнъл Ричи и Даяна Рос, както и от Марая Кели и Лутър Вандрос.

Веднага се появиха мнения „ за ” и „ срещу ” мнението на актрисата. Може би тя по тази причина бързо го изтри, още повече, че постът й незабавно бе подет от уеб сайтове и се трансформира в съществена тематика за полемики. Ответният удар не закъсня. Изпълнителката на „ Твоя ”, „ Сама ”, „ Остани тази нощ ”, както и на неостаряващите шлагери „ Нищо ” и „ Лунен сън ”, побърза да й отговори – отново във фейсбук. Мария Илиева не се задоволи с къс отговор, а написа пост с пролог, обстойно ревю, включващо образци, и умозаключение. С Борис Христов, който се състезаваше на финала в „ Гласът ” с Петя Панева, която и бе победител, се харесали още при първата си среща и вложили доста труд в подготовката за дуета.

„ Борис е неповторим и се оправи ужасно, макар че да пееш на край на интернационален формат, в който цяла България е вперила очи, когато успеха е на една ръка разстояние, е доста сложна задача за всеки участник ” , написа Мария. Тя посочи, че тази година „ Гласът на България ” е на високо равнище. Всеки спечелил своя ревностна аудитория, която го подкрепяла. Естествено, финалът се трансформирал в сцена на разгорещени и полярни пристрастености, „ тъй като макар, че кандидатите бяха равностойни, победител може да стане единствено един от тях ”. За Мария било чест да поддържа Борис в тази борба, в която в действителност губещи нямало. Все отново някои от феновете му останали разочаровани и това предстоящо породило отрицателни мнения, даже против певицата. „ Някой постоянно би трябвало да е отговорен. Това е обикновено, част от играта, привикнали сме. Един незаслужено злостен коментар по отношение на професионализма и характера ми – този на Милица Гладнишка, ме накара да се размисля за цялата ни колегия. Начинът, по който съм пяла с това благо момче, което на подготовките съумя да разплаче Иван Лечев с осъществяването си, бил „ грозна постъпка ”, тъй като надали не го провалил. Публични оценки от актьор към актьор могат да бъдат правени от висотата на достиженията и пространството, което огромната любов и поддръжка на публиката дават. За над 20 години солова кариера и 15 години предшестваща я музикална подготовка, аз пея по този начин ”, отвърна Мария Илиева на удара.

Тя посочи, че множеството й сътрудници са впечатляващи музиканти с персонален почерк, творчество и история. В техния свят злобата нямала място, подкрепяли се и си помагали, с схващане за сложния подтекст, в който творят и се пробват да осъществят пристрастеността си към музиката. „ Затова образецът с отприщената завист на Милица е повече от печален ”, заключи Мария. Скоро певицата прочела, че в дребен италиански град кметът забранил хейта в Интернет с указ. Нарушителите бивали наказвани с четене на книги и визити на театрални постановки. „ Колко хубаво! Нямам друго какво да кажа, с изключение на да насочва едно хубаво благопожелание към всички за приближаващите празници – бъдете здрави, ценете труда, гения, професионализма и чистите планове, четете книги, ходете на спектакъл, отглеждайте си доброта. На нашата мъничка територия има толкоз прелестни и надарени хора! ”, приключи Мария.

Реакцията й хвърли масло в огъня и фенове, и сътрудници по този начин се развилняха в мненията, че в този момент се чака ново изказване от Милица Гладнишка . Такова към момента няма. Затова пък не липсват покровители на мнението й. Прави усещане, че измежду тях няма известни имена. Всички сътрудници от шоубизнеса, които се включиха, поддържаха певицата. И въпреки всичко не са по никакъв начин малко феновете, които показаха позиция като тази на Милица Гладнишка. Мария се надвиквала с Борис. Надделявала в извисяването на глас, при което театралният й сътрудник не можел да изпъкне, а това пък било задачата й, включвайки се в дуета. Имаше и директни нападки – Илиева се пробвала да вземе славата, тъй като в другите двойки звездите предиздвикали феновете да видят по какъв начин участниците могат да изпъкнат. Изявата на Мария бе избрана и като „ надпяване ”. Това не бил нейният миг, всички знаели по какъв начин пее. Едва ли не си показвала диапазона и силата на гласа. Други пък подчертаха, че определената ария не е подобаваща, тъй като женската и мъжката партия не били равнопоставени. Появи се и рецензия за звука – мъжкият вокал бил оставен беззащитен и се чувал по-слабо, а пък гласът на Мария се извисявал.

Само за часове абсурдът доби грандиозни размери, ангажирайки и сътрудници на певицата от шоубизнеса. „ Скъпа Мария, когато си високо, постоянно някой от ниското желае да те смъкна долу, при себе си! Остани постоянно толкоз високо, колкото си. И като реализатор и най към този момент като душа ”, написа Нели Хаджийска. Това й включване бе изненада, защото Милица Гладнишка е била посетител в предаването „ Търси се ”. Тогава Нели и екранната й половинка Меги Димчева демонстрираха топли усеща към нея.

В поддръжка на Мария се изрекоха още певицата Невена Пейкова – „ ти си най ”, синоптичката от Би Ти Ви Натали Трифонова – „ Обич за теб! ”, певицата Вяра Атова – „ Мария, ти си класа! И постоянно си го доказвала. Прегръдки! ”, Таня Тончева, някогашната снаха на актрисата Екатерина Евро – „ Мария Илиева – недостижима! Нормално е да ги нервира и гроздето едно горчиво ”, гримьорът Мис Бони – „ Аз боготворя гласа ти, а кой какво ще каже – никак не ме интересува! Бъди здрава, Мария ”, водещата на „ Извън играта ” по Българска национална телевизия Люба Пашова – „ Обичам те ”, естрадната певица Нели Рангелова – „ Обичам те, Мария! ” и други.

Ненчо Балабанов, който се изявява и като артист, дефинира осъществяването „ неповторимо и завладяващо ” . Актьорът напомни, че подкрепил Маги Джанаварова в „ Като две капки вода ”. Тогава Ненчо имитирал Миро в „ Ще избягам ли с теб ”, а Маги – Галя. Юлиан Вергов, който бил в журито, споделил, че сътрудника му „ изпъквал ”. „ Ами, аз играех Миро, а той „ изпъква ”, написа Ненчо. После в диалог с почитателка разясни, че гостът е там да поддържа с наличието си. И няма за цел да „ потопи ” колегата. „ Няма такова нещо като „ обиране, с цел да изпъкне другия ”! Излизаш на сцената и се раздаваш. Всеки актьор би трябвало да го прави! В дуетите е по-трудно да е 50:50! Момчето се оправи ужасно и всички тези отрицателни мнения само омаловажават неговия труд и искра! Безсмислени са ”, съобщи Ненчо.

Мариана Попова бе измежду гневните бранители на Мария Илиева и измежду първите, които я поддържаха. „ Гроздето е кисело, тъй като е високо. В „ Гласът на България ” се пее! Милица Гладнишка е пропуснала пътя, който ние извървяхме, с цел да пеем по този начин и да насочваме мощни послания с авторска музика! Подкрепям Мария! ”, написа Мариана на своята стена във фейсбук.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР