Скандалът избухна след първата порция от разследването на Антикорупционния фонд

...
Скандалът избухна след първата порция от разследването на Антикорупционния фонд
Коментари Харесай

Златанов - син съди България в Страсбург заради ”Осемте дждуджета”

Скандалът избухна след първата порция от следствието на Антикорупционния фонд “Осемте джуджета”. В него асансьорния необут Илия Златанов описа по какъв начин държавните институции се намесили в фамилния спор сред него и сина му Явор Златанов и иззели бизнеса му. В абсурда е намесено името на някогашния следовател Петьо Петров - Еврото, брачната половинка му Любена, Сотир Цацаров и още куп лица.

Във втора поредност изявленията бе показана и гледната на Явор Златанов, който описа, че под напън е бил заставен да трансферира на Петров и близки до него пари и злато, до момента в който е на легло в болница. Подавал е сигнали, само че институциите не са реагирали.

и името на някогашния вътрешен министър Младен Маринов, който се сдобил с една от отнетите от асансьорния необут коли - джип Тойота “Тундра”. Заради возилото в Националната следствена работа на разпит бе привикан самия Маринов и щерка му Силвия, която продава джипа, ден откакто следствието става публично притежание. Любопитен подробност е, че Силвия Маринова получава джипа от Кристиян Христов - същото лице, на което е преписан бизнесът на Златанови.

Жалбата на Явор Златанов, наследник на асансьорния необут Илия Златанов, е била позволена за разглеждане от съда в Страсбург.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР