Скандал в Скопие, свързан с Павел Вълнев и брата на

...
Скандал в Скопие, свързан с Павел Вълнев и брата на
Коментари Харесай

Скандал в Скопие, свързан с Павел Вълнев и брата на депутат от „Продължаваме промяната“

Скандал в Скопие, обвързван с Павел Вълнев и брата на народен представител от „ Продължаваме промяната “. слага забавни въпроси: Защо някогашният сътрудник и спонсор на Цветан Цветанов, негов заместител в партията “Републиканци за България”, Павел Вълнев, твърди, че е вложил 100 милиона в Северна Македония, само че там никой не е чувал за това, оповестява.

Какви са ползите в Северна Македония на Боян Табутов, брат на Владимир Табутов, народен представител от “Продължаваме промяната”?

Фирмата РИНУАБЛ ПАУЕР ИНТЕРНАТИОНАЛ, ДООЕЛ, която принадлежи на Павел Вълнев, е получила лиценз за търговия с електрическа енергия, а малко по-късно и позволение за строителство на слънчева централа с потенциал 85 мегавата.

Фирмата ХЕК СОЛАР МК ДООЕЛ принадлежи на Боян Табутов, като притежател е премахнат брат му Владимир Табутов.

Двете компании са регистрирани на един и същи адрес в Скопие.

РИНУАБЛ ПАУЕР ИНТЕРНАТИОНАЛ, ДООЕЛ без опит в енергетиката, е получила от държавното управление в Скопие лиценз за построяването на стратегически слънчеви паркове.

„ 24 часа” оповестява, че на 7 декември на съвещание на държавното управление на Македония е взето решение да се даде статут на „ стратегически капиталов план “ на „ ХЕК СОЛАР МК ДООЕЛ Скопие “, която ще влага 53 млн. евро за фотоволтаична централа с мощ 70 мегавата в региона на община Пехчево. Собственик на компанията е Боян Табутов, брат на депутата Владимир. Двамата от към 8 година имат сполучлив бизнес с създаване на фотоволтаични централи. Преди 7 година Боян Табутов бе водач на „ Движение България на жителите “ в Благоевград и кандидат-депутат, само че се отхвърли от политиката.

Днес македонският външен министър Османи изрази неодобрение от казаното през вчерашния ден от премиера Кирил Петков, че дава 6 месеца на Северна Македония за реализиране на прогрес в отношенията; интервалът бил доста дълъг, а страната била подготвена за влизане в Европейски Съюз.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР