Скандал в парламента по време на извънредното заседание за гласуването

...
Скандал в парламента по време на извънредното заседание за гласуването
Коментари Харесай

Скандал в парламента за операцията по спасяването на Боян Петров

Скандал в Народното събрание по време на изключителното съвещание за гласуването на оставката на военния министър Стефан Янев. Кирил Петков и Екатерина Захариева влязоха в спор по отношение на интервенцията по спасяването на Боян Петров. Повод за това беше изявление на Захариева от трибуната и зов към премиера: „ Моля ви, бъдете деликатен с изрече си, когато говорите за евакуацията на хората от Украйна, не използвайте думата „ изнесли”, пожелаваме да не се постанова да изнасяме никого от там”.

" Знаете ли каква е разликата за какво през вчерашния ден имахме сполучлива интервенция с извеждане на 190 индивида, а нямахме сходен триумф в една друга обща интервенция, която ние направихме с вас преди години. Разликата е, че тогава държавното управление и господин Бойко Борисов отхвърли за 7 минути да финансира избавителната интервенция на Боян Петров, а на нашето държавно управление лиши 10 секунди да вземе вярното решение в сериозен за българите миг ", съобщи от своя страна Кирил Петков.

Тома Биков от ГЕРБ също се включи в разногласието, като съобщи: " Лично съм чул брачната половинка на Боян Петров какво мисли по този въпрос и за присъединяване на господин Кирил Петков там и нямаше въобще да го повдигаме, в случай че господин Петков не беше излъгал за следващ път. С тези неистини би трябвало се спре ".

" С човешкия живот не може да се прави пиар, мълчах доста време, мисля, че и брачната половинка на Боян Петров мълча по тази тематика. Наистина нямам думи, господин Петков. Всички знаем какво се случи, и брачната половинка му знае, дипломатите в министерството знаят, хубаво е, че сте си го поставили в CV- то, само че да изговорите операции и неистини от тази естрада не съм очаквала. Да говорите, че вие сте организирали всичко просто не е правилно и не мога да си показва това. Моята доброжелателна забележка към вас беше, че знам, че в терзанието си употребявате неверни думи, само че думата не е " експортирам ". Да, признателни сме на всички дипломати, които стояха там с цената на живота си и рискът за здравето си. А вие излязохте и използвахте Боян Петров за персонален пиар, мир на праха му. Пожелавам и на сина му, и на брачната половинка му, които знаят какво се случи, да не четат, да не гледат тези неща, тъй като тя ми е звъняла десетки пъти, когато вие излизахте неведнъж и обяснявахте по какъв начин нищо не е правила, никой надали не, единствено вие сте отишли там. Това не беше правилно, вие го знаете, бяхме подготвени да платим всичко ", приключи Захариева.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР