Скандал в Областната комисия по транспорт Превозвачи спират автобусите от

...
Скандал в Областната комисия по транспорт Превозвачи спират автобусите от
Коментари Харесай

Няма да има транспортна стачка засега

Скандал в Областната комисия по превоз Превозвачи стопират рейсовете от Хасково на следващия ден

Транспортна стачка, като тази от понеделник, няма да има, най-малко към този момент.Проблемът обаче сред превозвача „ Арда тур ” и община Хасково не е позволен на този стадий. Последната дума ще има регионалният шеф, който би трябвало подпише или не протокола от съвещанието на регионалната транспортна комисия от предишния четвъртък, което стана причина за абсурда. Тогава комисията одобри предлагането на общините Хасково и Минерални бани за смяна на маршрутно разписание, с което бе лишен курса в 7.15 на хасковската „ Арда тур ” за сметка на банската „ Имсеф ”.

Държа на този курс, тъй като касае ползите на локалния бизнес, а кметът би трябвало да ги пази, съобщи притежателят на Арда тур и член на УС на браншовата организация на автобусните превозвачи Себахтин Исмаил на срещата при регионалния шеф. На нея пристигнаха още зам.-кметът на Хасково Велин Балкански, превозвачът и общински консултант Красен Ангелов, шефът на ДАА.

Ще изискам документално мнение от кмета на Хасково Добри Беливанов каква е окончателната му позиция, както и че тя в действителност е дефинитивна и други писма по въпроса няма да има, съобщи губернаторът. След писмото в комисията предишния четвъртък, в регионална администрация са постъпили още две, които си опонират. Областният шеф чака и несъгласие на превозвачите против решението на комисията. Те пък желаят привикване на нова комисия. Зам.-кметът Балкански призна, че общината е сбъркала, прикани Дечев да не утвърждава протокола за решението на комисията и по този начин то да не влезе в действие.

Ще отнеса проблема в транспортното министерство, тъй като сходно нещо не се е случвало. Да се направи предложение, то да бъде гласувано и след това да се желаят промени, разяснява губернаторът. Комисията не следи по какъв начин са взети решенията на общините, а преглежда техните оферти. В случая те не си опонират и няма причина да не бъдат одобрени, още повече че представителите им са дали своят вот „ за ”. Областният шеф се надява до месец да има дефинитивно решение по въпроса. Толкова бе и даденото време от превозвачите.

Припомняме, че в понеделник две от огромните автобусни компании стопираха автобусите от Хасково за селата, както и някои за Свиленград, Харманли, Симеоновград в символ на митинг, че община Хасково не е съгласувала с тях смяната.

Още във вторник рейсовете потеглиха след намесата на регионалния шеф. Очаквам мненията, до разрешаването на спора за мен е значимо, че жителите ще бъдат обслужвани, че е предпазен публичният интерес, сподели губернаторът./Марица
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР