Скандал с два случая на починали възрастни самотници в село

...
Скандал с два случая на починали възрастни самотници в село
Коментари Харесай

Самотници умряха от глад и студ в Кнежа

Скандал с два случая на умряли възрастни самотници в село Бреница, община Кнежа. За тях алармира в обществената мрежа гражданин на селото, съгласно който повода е мраз и липса на грижа, предава bTV.

В първия случай в дома си е открит мъртъв 80-годишен мъж, който е имал родственици. По думите на локални хора, старецът е изгорил дюшемето, нямал е ток.

Във втория случай става дума за 85-годишна вдовица. Месец преди този момент изгорен домът й, а от терзание умрял мъжът й. След пожара старата жена се преместила в пристройка до къщата, само че живяла в безчовечен условия и умряла. Била заровена служебно, родственици не били открити.

Опитите да бъде настанена в обществен дом блъснали на камък, споделя кметът Пламен Лъжовски: „ Там условията са жестоки и се чака по четири-пет години, би трябвало да има огромна пенсия или някакви парцели ”.

Според Павлин Дошмановски, който е сезирал Общинския съвет, институциите са показали равнодушие: „ Ако стане нещо с животно, да видят, че се убива животно, ще дойдат не знам какъв брой организации, а това, че двама индивида по този начин си отпътуваха - не обръщат внимание ”.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР