Скандал разтресе спорта ни в край на една успешна олимпийска

...
Скандал разтресе спорта ни в край на една успешна олимпийска
Коментари Харесай

Огромен скандал, олимпийски шампион изригна срещу класация

Скандал разтресе спорта ни в завършек на една сполучлива олимпийска година. Точно поради Игрите в Токио. Олимпийската шампионка по бокс Стойка Кръстева бе очевидно разочарована от второто си място в анкетата “Спортист на годината”.

“Питайте вашите сътрудници, публицистите, за какво не съм първа, а втора. Според мен трябваше да има две първи места в анкетата тази година, както го направиха на “Спортните Икари”. Аз повече от олимпийски първенец не мога да стана. Гласуването не зависи от мен. За мен най-важна е оценката на моя екип и моето семейство”, съобщи пред “Мач Телеграф” олимпийската и двукратна европейска шампионка, която има и две сребърнли оценки от международни шампионати.

Както е известно, Стойка се върна в спорта след известно спиране и завоюва петата олимпийска купа за българския бокс след тези на Георги Костадинов (Мюнхен 1972), Петър Лесов (Москва 1980), Ивайло Маринов (Сеул (188) и Даниел Петров (Атланта 1996).

Преди предходната олимпиада в Рио де Жанейро Стойка игра решителна борба със Станимира Петрова за това коя от двете ще ни показва в Бразилия и успеха бе дадена на Станимира, макар че съгласно мнозина експерти Стойка е заслужавала да завоюва. Това разочарова много Кръстева, която се отдръпна от спорта, само че след това се върна, с цел да се трансформира в легенда с олимпийското си злато.
Свързани вести Ивет Горанова бе определена за "Спортист на годината " Стойка Кръстева пред „ Марица “: Сбъднах едната фантазия, идната е да имам дечица СНИМКИ
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР