Скандал покрай канадското гражданство на Кирил Петков се разрази на

...
Скандал покрай канадското гражданство на Кирил Петков се разрази на
Коментари Харесай

Президентът към Карадайъ: Родината майка на Кирил Петков е България. Вашата коя е? |

Скандал около канадското поданство на Кирил Петков се развихри на срещата сред президента Румен Радев и Движение за права и свободи преди връчването на втория изследователски мандат за сформиране на държавно управление.

По време на консултацията с президента водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ още веднъж се опита да повдигне тематиката по кое време и дали икономическият министър се е отказал от канадско поданство.

Президентът Радев му отговори повече от остро.

„ Странно е, че тъкмо вие повдигате този въпрос! Да си жител на България не значи единствено да имаш български паспорт. Аз незабавно направих среща с господин Петков и приказвах с него по тематиката и получих еднопосочен отговор. Кирил Петков изрично ми съобщи, че има една татковина майка - България. Коя е вашата татковина майка, господин Карадайъ ", попита президентът.

Карадайъ отговори, че за 51-годишната си възраст е потвърдил, че родината му е България, а президентът отвърна, че е чул различен отговор от водача на Движение за права и свободи по време на едно от визитите му в Турция.

Преди да се стигне до абсурда срещата течеше протоколно.

Страната е изправена през композиция от рецесии и тези рецесии изискват държавническо отношение, проницателност, изпитание от всички парламентарно показани партии за сформиране на постоянен кабинет, съобщи президентът.

Той означи, че на всички е ясно, че единствено постоянен кабинет с необятна парламентарна поддръжка може да изведе страната дейно и стабилно от задаващите се рецесии и че за това е необходим разговор, компромис и консенсус.

Лидерът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ уточни, че в действителност страната е изправена пред доста рецесии - и здравна, и обществена, и икономическа, вероятно и финансова, само че, по думите му, сега е реалност и политическата рецесия.

Очертават се и спомагателни рецесии, които се провокират от държанието на разнообразни фактори в политическите процеси в страната, означи Карадайъ.

Той напомни, че Движение за права и свободи има едно изрично изискване за безусловна поддръжка, от което не биха отстъпили - възобновяване на нормалността в политиката и възобновяване на демокрацията в нашата страна. Карадайъ означи, че възобновяване на демокрацията не може и не трябва да става с недемократични, противозаконни и противоконституционни принадлежности.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР